Jenny Rautionaho 25. mäkihypyn Raw Air -kiertueella Trondheimissa

© Thibaut/NordicFocus

Mäkihypyn maailmancup jatkui Raw Air -kiertueella Trondheimin suurmäen kilpailuilla. Naisten kilpailun parhaasta suomalaissijoituksesta vastasi Jenny Rautionaho, joka oli päivän 25. Rautionahon hypyt kantoivat 109,5 ja 119,5 metriä. Julia Kykkänen karsiutui kilpailun toiselta kierrokselta ja oli lopputuloksissa 35. Kilpailun voittoon hyppäsi Slovenian Nika Prevc.

– Näyttäisi olevan hyppääminen yhtä vaikeata, kun koko Raw Air. Joko asento on liian takana tai sitten se jää liian korkeaksi. Ei oikein löydy sellaista kultaista keskitietä. Varmaan pitäisi olla tyytyväinen, kun on huonoillakin tai umpisurkeilla hypyillä kolmenkymmenen parhaan joukossa. Tähän mennessä kaikista kisoista pisteitä, joka on positiivista. Aika pettymys kuitenkin ollut koko Raw Air, Rautionaho summasi.

Miesten kilpailussa parhaasta suomalaisuorituksesta vastasi Niko Kytösaho, joka oli kilpailun 26. Kytösahon hypyt kantoivat 124,5 ja 125,5 metriä. Muut suomalaiset eivät yltäneet kilpailun toiselle kierrokselle. Eetu Nousiainen oli kilpailun 41., Antti Aalto 43. ja Kasperi Valto 48. Kilpailun voittoon hyppäsi Itävallan Stefan Kraft.

– Todella huono päivä. En missään vaiheessa saanut tuosta mäestä kiinni. Treenit olivat ihan hirveitä. Kisaan sain vähän parannettua ensimmäiselle kierrokselle, mutta ei sekään lähelläkään hyvää tekemistä ollut. Toisen kierroksen hyppy oli taas sitten huono. Oli kyllä surkea reissu Trondheimiin, mutta nollataan tämä ja huomenna matkustetaan Vikersundiin. Päästään vihdoin ja viimein taas lentomäkeen, totesi pettynyt Kytösaho.

Mäkihypyn maailmancup ja RAW AIR -kiertue jatkuu viikonloppuna Vikersundissa.  

Mäkihypyn maailmancup
Trondheim, Norja 12.-13.3.2024
Miesten kilpailun tulokset
Naisten kilpailun tulokset
Niko Kytösahon kommentit
Jenny Rautionahon kommentit