Seurakehittämisen latu

Seurakehittämisen ladulla seurat voivat kehittää toimintaansa kolmessa erilaisessa prosessissa. 

Startti Ladulle – kahden illan kevyt starttiprosessi kehittämisen ladulle

Startti Ladulle -prosessin tavoitteena on keskustella seurojen nykytilanteesta sekä auttaa seuroja pohtimaan itselleen sopiva kehittämistehtävä.

Prosessi on 2 x 3h mittainen ja ennen ensimmäistä tapaamista seura täyttää pienen itsearvioinnin toiminnastaan. Kahden tapaamiskerran välissä seurat tekevät pienen kehittämistehtävän, joka sovitaan ensimmäisellä tapaamiskerralla. Startti Ladulle -prosessin tavoitteena on virkistää seuran toimintaa, tarjota tukea seuran kehittämistyöhön ja kehittää kevyesti seuran organisaatiota. Kaudella 2021-2022 prosessi toteutetaan kuudella paikkakunnalla. Katso paikkakunnat alta ja ilmoittaudu mukaan! Osallistuminen on maksutonta.

Hämeenlinna 22.3.2022 klo 17-20
Paikka: Hotelli Scandic Aulanko

Rovaniemi 26.3.2022 klo Avoin
Paikka: Avoin

Iisalmi 31.3.2022 klo 17-20
Paikka: Sokos Hotel Koljonvirta

Varkaus 23.3.2022 klo 17-20
Paikka: Hotel Oscar

Lappeenranta 28.3.2022 klo 17-20
Paikka: Hotelli Scandic Patria

Kokkola 6.4.2022 klo 17-20
Paikka: Sokos Hotel Kaarle Kokkola

Latu Tähtiseuraksi – Seurojen laatuohjelma

Tavoitteena Tähtimerkki, joka kertoo, että seura on kehittynyt tasolle, jossa seuratoimintaohjelmassa määritellyt laatutekijät toteutuvat.

Tähtiseuraksi-valmennusprosessissa järjestetään prosessissa olevien seurojen kesken tapaamisia sekä henkilökohtaisia seurakohtaamisia. Valmennusprosessin tavoitteena on kehittää seuran toimintaa, lisätä vapaaehtoisten määrää ja tarkentaa seuran tarinaa viestinnän ja markkinoinin osalta. Prosessi päättyy seuran auditointiin lasten ja nuorten tai aikuisten harrasteliikunnan Tähtiseuraksi.

Tutustu Tähtiseura-laatuohjelmaan

Jatkuvan kehittymisen latu

Ladulla olevat seurat ja toimijat saavat jatkuvasti uusia virikkeitä toimintaansa ja heille järjestetään kohtaamisia sekä palveluja niin Hiihtoliitosta kuin Olympiakomiteastakin. 

Hiihtoliitto tarjoaa seuroilleen tukea kehittää toimintaansa itselleen sopivalla tavalla. Lisäksi Olympiakomitea tarjoaa tukea ja työkaluja kaikille seuroille ilmaiseksi ja Tähtiseuroille vielä erilaisten kohtaamisten ja sähköisen palvelun avulla.

Aktiivista toimintaa järjestetään muun muassa säännöllisten seurawebinaarien, koulutuksien ja Tähtiseura-verkkopalvelun parissa.
Hyödyllisiä työkaluja seuratoiminnan kehittämiseksi löydät Olympiakomitean Seuratoiminnan sivuilta.

Lisätietoja Seurakehittämisen laduista

Sanni Koivuranta, seuratoiminnan kehittäjä
puh. +358 400 668 130, sanni.koivuranta(at)hiihtoliitto.fi