Suomalainen Latu – nuorten urheilijoiden arjessa -kiertueen aikataulu ja paikkakunnat keväälle 2024 on julkaistu

(c) Jesse Väänänen

Maastohiihdon valmennuslinjaus Suomalainen Latu – Tieto ja taito. Sisu. julkaistiin keväällä 2020. Linjauksen tavoitteena on selkiyttää ja helpottaa vanhempien, ohjaajien, valmentajien ja seuratoimijoiden arvokasta työtä maastohiihdon parissa. Jalkaudumme kevään 2024 aikana ympäri Suomen keskustelemaan valmennuslinjauksen hyödyntämisen mahdollisuuksista sekä lisäämään tietoa ja yhteistä ymmärrystä etenkin alle 18-vuotiaiden maastohiihdon harjoittelusta. Jalkauttamiskiertue kantaa nimeä Suomalainen Latu – nuorten urheilijoiden arjessa.

Mistä valmennuslinjauksen jalkauttamiskiertueessa on kyse?

Kiertueen tavoitteena on lisätä tietoisuutta valmennuslinjauksesta sekä edistää linjauksen jalkauttamista seuratoimijoiden, valmentajien, ohjaajien ja vanhempien arkeen. Kiertue sisältää myös laajemmin seuratoiminnan sekä osaamisen kehittämistä. Suomalainen Latu – nuorten urheilijoiden arjessa -kiertueen toteuttavat maastohiihdon maajoukkuevalmentajat, maastohiihdon lajikoordinaattori sekä seuratoiminnan kehittäjä ja koulutusasiantuntija. 

Kiertue koostuu kahdesta erilaisesta ohjelmakokonaisuudesta; ilta- ja päiväseminaarista, jotka kiertävät omina kokonaisuuksinaan paikkakunnalta toiselle. Seminaareihin osallistuminen on maksutonta. Arki-iltoina pidettävä iltaseminaari on suunnattu erityisesti nuorten urheilijoiden valmentajille. Illan aikana keskustellaan muun muassa valmennuslinjauksen merkityksestä ja toteuttamisesta seuravalmennuksessa, valmennuskulttuurista sekä yleis- ja lajitaitojen (taito-ominaisuuksien) harjoittelusta. Lisäksi valmentajat pääsevät hyödyntämään oppimiaan asioita demoharjoituksissa. Seminaariin on kutsuttu kaikki maastohiihdon seuravalmentajat matalalla kynnyksellä – myös nuoret urheilijat ovat tervetulleita.  

Viikonloppuna pidettävä päiväseminaari on suunnattu erityisesti nuorille urheilijoille sekä heidän valmentajilleen. Päiväseminaarin ohjelmassa pureudutaan valmennuslinjauksen merkitykseen nuorten harjoittelussa, urheilemisen taitoihin (taito-ominaisuuksiin) sekä valmennus- ja harjoituskulttuuriin. Päivän aikana nuoret pääsevät harjoittelemaan maajoukkuevalmentajien sekä omien valmentajiensa kanssa käytännön demoissa. Päiväseminaariin kutsutaan kaikki maastohiihdon nuoret urheilijat valmentajiensa kanssa.  

Maastohiihdon lajikoordinaattori Jarmo Riski avaa, mistä valmennuslinjauksen jalkauttamiskiertueessa on kyse.

– Suomalainen maastohiihtoväki kaipaa lisää yhteisöllisyyttä, yhteisiä tekemisen tavoitteita ja vahvaa uskoa omaan tekemiseen. Tähän tarvitaan hiihtoväen yhteisiä kohtaamisia eri puolilla maata. Kiertueen kohtaamisilla tavoitellaan suomalaisen valmennusajattelun selkeytymistä ja yhtenäistymistä niin, että päivittäisvalmennuksen laatu kaikilla tasoilla paranee, Riski kertoo.

Suomalainen Latu – nuorten urheilijoiden arjessa -kiertueaikataulu

Tiistai 9.4. klo 17-20: Helsinki
Keskiviikko 17.4. klo 17-20: Kauhajoki
Torstai 18.4. klo 17-20: Tampere
Lauantai 20.4. klo 11-20: Helsinki, Nuorten urheilijoiden päivä
Lauantai 4.5. klo 11-20: Rovaniemi, Nuorten urheilijoiden päivä
Tiistai 7.5. klo 17-20: Oulu
Tiistai 14.5. klo 17-20: Joensuu
Torstai 16.5. klo 17-20: Imatra
Lauantai 18.5. klo 11-20: Vuokatti, Nuorten urheilijoiden päivä
Perjantai 24.5. klo 12-15: Vöyri
Keskiviikko 29.5. klo 17-20: Jyväskylä

Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Ilmoittaudu mukaan maksuttomalle kiertueelle Suomisportissa, josta löydät myös lisätietoja kunkin kiertuepaikkakunnan ohjelmasta ja tapahtumien tarkemmista sijainneista.

Lisätietoja
Jarmo Riski, maastohiihdon lajikoordinaattori
jarmo.riski(at)anorinliekki.fi, puh. +358 40 417 5752

Sandra Sirén, seuratoiminnan kehittäjä
sandra.siren(at)hiihtoliitto.fi, puh. +358 40 669 4462

Tilda Rajamäki, koulutusasiantuntija
tilda.rajamaki(at)hiihtoliitto.fi, puh. +358 45 120 1050