Suomalainen latu

Tieto ja taito. Sisu.

Maastohiihtovalmennuksen suuntaviivat lapsuudesta huippuvaiheeseen päivittää lajin valmennustietoutta vastaamaan nykyhiihdon vaatimuksia. Tavoitteena on selkiyttää ja helpottaa vanhempien, ohjaajien, valmentajien ja seuratoimijoiden arvokasta työtä maastohiihdon parissa.

Tieto ja taito. Sisu.

Maastohiihto on elänyt muutoksessa jo useiden vuosikymmenien ajan. 2000- ja 2010-luvuilla muutos on ollut aikaisempia vuosikymmeniä kiivaampaa. Kilpailumuotojen kehittyminen on asettanut uusia vaatimuksia valmennukselle, johtamiselle, suksihuollolle, harjoittelulle ja erilaisille tukitoimille, jotta pysymme mukana kansainvälisessä kilpailussa. Nämä muutokset heijastuvat myös lasten
ja nuorten hiihtoon monella tavoin.

Toivommekin, että tämä opas kuluu käyttäjien käsissä ja suuntaviivat näkyvät käytännön valmennuksessa kaikilla tasoilla.

Finska längdskidåkningens riktlinjer för skidåkarens träning har översatts till svenska. Ladda ner översättningen från länken nedan.

Tukimateriaalit

Harjoitepankki

Oppaan materiaalit

Julkaisuwebinaarin esitykset

Lumilajit Liikuttavat

Alle 10-vuotiaiden harjoitteita löytyy Lumilajit Liikuttavat -sivustolta.

Tuiskun koulut tarjoavat seurojen ohjaajille ja valmentajille 64 valmista tuntisuunnitelmaa, ohjaajan oppaat sekä lapsille jaettavan oheismateriaalin. 

Seurawebinaarit kaudelta 2020–2021

Maastohiihdon seurawebinaarien punaisena lankana kaudella 2020-2021 oli uusi valmennuslinjaus: Suomalainen Latu – Tieto ja taito. Sisu. Webinaarien materiaaleja pääset katsomaan alla olevista linkeistä.