Nuorten SM-hiihdot siirtyvät Jyväskylässä Vaajakoskelta Laajavuoreen

Laajavuoressa pohjana on Jyväslumi Oy:n ensilumenlatu, jossa on yli 50 senttimetrin patja lunta. Muilta osin reitin lumetus on käynnissä.

– Viime yönäkin alueelle ajettiin taas seitsemän kuormaa lisää lunta. Kaikkinensa alueelle tullaan ajamaan 50-60 kuormaa, jotta saadaan reitille riittävän paksusti lunta kaikkiin kohtiin ja pohjat kestävät, vaikka tulisi vesisadettakin, kilpailunjohtaja Sami Hilden sanoo.

Kilpailujen siirtäminen Laajavuoreen tarkoittaa järjestelyorganisaatiolle merkittävästi lisätöitä, sillä Laajavuoressa ei ole hiihtotapahtuman tarvitsemia tiloja juurikaan valmiina. Myös pysäköintialueet ovat rajalliset.

– Joudumme rakentamaan koko kilpailualueen nollasta. Laajavuoressa meillä ei ole kuuluttamorakennusta, ei WC-tiloja, huoltorakennusta, voilelutiloja ja niin edelleen. Tiiviillä yhteistyöllä Jyväskylän kaupungin, Jyväslumi Oy:n, Laajis Oy:n ja Scandic Laajavuoren kanssa me saamme nämä haasteet ratkaistua ja järjestettyä onnistuneet, historian ensimmäiset nuorten SM-hiihdot Jyväskylässä, Hilden sanoo.

Kilpailuissa tullaan hiihtämään henkilökohtaiset matkat 2,6 kilometrin lenkillä, pariviesti 1,1 kilometrin lenkillä.

– Radat tulevat hivenen helpottumaan verrattuna Vaajakosken reitteihin ja vähän joudutaan myös radan leveydestä tinkimään, mutta saadaan kuitenkin ajettua kaksi latua rinnakkain koko matkalle ja nousuihin jää reilusti tilaa myös haarakäynnille, Hilden sanoo.

Hän pyytää hiihtäjiä huomioimaan jo nyt, että tapahtuman aikana perjantaista sunnuntaihin Laajavuoren ensilumenlatu ja Vuorilammen lenkki ympäristöineen ovat vain kilpailijoiden käytössä.

Jyväskylän kaupungin sivistyksen toimialajohtaja Eino Leisimo on hyvin iloinen siitä, että nuorten SM-hiihdot päästään kilpailemaan Laajavuoressa.

– Kaupunki on ajanut kilpaladuille lunta jo useana yönä ja latujen kunnossapitoon kiinnitetään erityistä huomiota, jotta kisoista saadaan onnistuneet. Tänä vuonna Liikuntapääkaupunki Jyväskylässä järjestetään useita SM-tason urheilukilpailuja. Eri tahojen hyvällä yhteistyöllä saadaan myös tämä talviurheilutapahtuma toteutettua, Leisimo jatkaa.

Kuva Laajavuoresta: Anne Mäkinen