Hiihtoliiton päätöksiä ja toimenpiteitä koronavirusepidemian vuoksi – Pyhäjärven Suomen Cupin kisaviikonloppu ja Ristijärven SM-hiihdot on peruttu

Tiedotetta editoitu 16.3.2020 klo 18:40 (lisätty tiedote Pyhäjärvestä ja Ristijärvestä)

Kilpailutapahtumat
Suomen Hiihtoliitto on yhdessä kilpailunjärjestäjien kanssa tehnyt päätöksiä Pohjoismaisten lajien kilpailutapahtumien järjestämisestä Suomessa koronaviruksen leviämisen vuoksi. Hiihtoliitto nojaa päätöksentekonsa hallituksen suosituksiin yli 500 henkilön yleisötapahtumien sekä muiden ei-välttämättömien tilaisuuksien ja tapahtumien järjestämisestä.

Pyhäjärven Suomen Cupin kisaviikonloppu ja Ristijärven SM-hiihdot on peruttu
Valtioneuvosto on maanantaina linjannut päätöksiä koronavirusepidemian hillitsemiseksi. Näihin linjauksiin nojaten Hiihtoliitto on yhdessä kilpailunjärjestäjien kanssa päätynyt ratkaisuun perua kevään viimeiset maastohiihdon Suomen Cupin kilpailut sekä SM-hiihdot. Pyhäjärvellä oli määrä kilpailla maaliskuun viimeisenä viikonloppuna 28.-29.3. ja Ristijärvellä 3.-5.4.

Hiihtoliiton tapahtumaorganisaatio selvittää paikallisjärjestäjien kanssa mahdollisuutta siirtää järjestämisoikeus vuodella eteenpäin kaudelle 2020-2021. Tulevia kausia koskevista päätöksistä tiedotamme myöhemmin.

Veteraanien SM-hiihdot
Torstaina 12.3. peruttujen kilpailujen lisäksi Hiihtoliitto on yhdessä Veteraanien SM-hiihtojen järjestävän seuran, Valkealan Kajon, ja tuomarineuvoston kanssa tehnyt päätöksen, että kyseistä kilpailua ei järjestetä tällä kaudella. Kilpailut oli tarkoitus käydä 27.-29.3.2020. Päätöksen perusteluina ovat hallituksen suositus yleisötapahtumien rajoittamisista sekä tieto siitä, että suuri osa kilpailuun osallistuvista hiihtäjistä kuuluisi ikänsä puolesta taudin riskiryhmään.

Muut Hiihtoliiton tapahtumat
Kilpailutapahtumien lisäksi peruutamme huhtikuulle ajoitetut Seuraneuvottelupäivät, jotka oli määrä järjestää Tallinnassa 24.-25.4.2020.

Suositukset hiihtolajien harrastustoiminnalle
Suomen hallituksen suosituksen mukaan tartuntojen vähentämiseksi tulee rajoittaa ei-välttämätöntä toimintaa, kuten lähikontakteja harrastetoiminnassa ja muulla vapaa-ajalla. Liikuntaa ja urheilua voi harrastaa myös ilman lähikontakteja. Lajit, seurat ja perheet päättävät harrastustoiminnan toteutustavasta. Vallitsevassa tilanteessa on kiinnitettävä myös erityistä huomiota ennaltaehkäiseviin toimiin, hygieniaan ja ryhmäkokoihin. Jos urheilijalla, valmentajalla tai huoltajalla on lieviäkin sairauden oireita, on hänen pysyttävä kotona.

Lisätietoja Olympiakomitean ja THL:n sivuilta.

Ajankohtaista tietoa urheilijoille!

Harjoittelu covid19-tautitilanteessa 

  • Jos saat covid19-tartunnan, noudata THL:n ohjeita.
  • Älä harjoittele, jos sinulla on hengitystieinfektion oireita. Covid-19-virus voi aiheuttaa sydänlihasvaurion ja keuhkokuumeen. Fyysisen kuormituksen yhteys näiden komplikaatioiden kehittymiseen on vielä tuntematon, mutta mahdollinen.
  • Infektiotilanteessa ole yhteydessä omalääkäriisi tilanteen seuraamiseksi ja harjoitteluun palaamisen määrittämiseksi.

 

Peruutuksista johtuvat kustannukset
Kilpailujen peruutuksista johtuvat osallistumismaksujen palautussäännöt löytyvät alla olevista lajikohtaisista kilpailusäännöistä
Maastohiihdon kilpailusäännöt
Mäkihypyn ja yhdistetyn kilpailusäännöt
Kilpailulupamaksujen palautuksia hoitaa Hiihtoliitossa Laura Hämäläinen laura.hamalainen(@)hiihtoliitto.fi

PERUTUT TAPAHTUMAT
– Maastohiihdon Hopeasompa, Taivalkoski 13.-15.3.2020
– Mäkihypyn ja yhdistetyn N18 pienmäen SM-kisat, Siilinjärvi 15.3.2020
– Mäkihypyn ja yhdistetyn Hopeasompa, Taivalkoski 20.-22.3.2020
– Nuorten SM-hiihdot, Jyväskylä/Laajavuori 20.-22.3.2020
– Mäkihypyn ja yhdistetyn suurmäen SM-kilpailut, Kuopio 24.3.2020
– Veteraanien SM-hiihdot, Valkeala, 27.-29.3.2020
– Seuraneuvottelupäivät, Tallinna 24.-25.4.2020
– Pyhäjärven Maastohiihdon Suomen Cup 28.-29.3.2020
– Ristijärven SM-hiihdot 3.-5.4.2020

KUVA: SHL/Touho Häkkinen