Yhdistetyn maajoukkue nimetty – harjoittelukausi käynnistyy mäkivalmennusta tehostaen

Yhdistetyn maajoukkueeseen kaudelle 2020-2021 on valittu kuusi urheilijaa. Maajoukkueryhmään on nimetty joukkueen rungon jo muutaman vuoden ajan muodostanut nelikko Ilkka HerolaEero HirvonenLeevi Mutru ja Arttu Mäkiaho. Nelikon ohella joukkueessa nähdään Wille Karhumaa ja Perttu Reponen, jotka jo viime kaudella nostettiin nuorten maajoukkueesta A-maajoukkueen syksyn leiritykseen mukaan.

– Valinnoissa on koko joukkueen osalta mietitty sitä, että ketkä pystyvät tekemään tulosta MM-kisoissa Oberstdorfissa ja Pekingin olympialaisissa. Nuorissa meillä on paljon saman ikäisiä, saman tasoisia urheilijoita. Karhumaan valintaa puolsivat jo viime kaudella saavutetut maailmancupin pisteet ja Pertulla on taskussaan pisteitä kesä-GP:ltä ja tietenkin nuorten talviolympialaisista hopeaa, kertoo päävalmentaja Petter Kukkonen.

Kukkonen kokee tärkeänä urheilijan polun jatkuvuuden nuorten joukkueista aina maajoukkueeseen saakka.

– Haluttiin nostaa maajoukkueeseen nuoria, jotta olisi sitä jatkuvuutta ja imua nuorten joukkueesta maajoukkueen suuntaan.

Joukkueen leiritykset käynnistyvät pikkuhiljaa viranomaisten päätöksiä ja rajoituksia noudattaen.

– Pyritään vähitellen avaamaan leiritystä Suomessa. Valmennusta on tehty nyt aktiivisesti etänä, aina Itävallassa olevaa mäkivalmentajaamme Falkoa myöten. Harjoittelussa tullaan erityisesti tehostamaan mäkivalmennusta ja korostetaan mäkitaitoa. Jossain vaiheessa mukaan tulee myös korkeanpaikan harjoittelu. Suunnitelmissa olisi, että urheilijat pääsevät harjoittelemaan myös Keski-Euroopassa pidempiä pätkiä lähellä Falkoa, kertoo Kukkonen.

Yhdistetyn muut harjoitusryhmät valmentajineen julkaistaan myöhemmin.

A-maajoukkue 2020-2021
Ilkka Herola
Eero Hirvonen
Wille Karhumaa 
Leevi Mutru 
Arttu Mäkiaho 
Perttu Reponen