Yhdistetyn maailmancup-kausi päättyi suomalaisittain positiivisesti palkintopallille – Suomi Nations Cupin viides

Kahdeksas sija maailmancupin kokonaistuloksissa on Herolan uran toiseksi paras. Vuonna 2017 suomalaisurheilija ylsi kokonaiskisassa sijalle seitsemän. Pisteitä ja palkintopallisijoituksia irtosi tällä kaudella kuitenkin enemmän. Kokonaiscupin viideskin sija jäi lopulta vain 94 pisteen päähän. 

Herola oli kauden aikana kaksi kertaa kolmas ja kymmenen parhaan urheilijan joukossa peräti 12 kertaa. Herolan kausi oli nousujohteinen, myös mäkiosuuksien tulokset paranivat kauden edetessä ja suomalaisurheilija ylsi myös mäkiosuuksilla usein 15 parhaan urheilijan joukkoon.

Neljä suomalaista ylsi kauden aikana maailmancupin pisteille. Suomen joukkueella on ollut haasteita mäkipuolella, mutta suksi kulki tuttuun tapaan ladulla. Poikkeuksellisen hyvä hiihtojoukkue nappasi kauden Best Skier Trophy -tuloksissa kaksi sijoitusta kymmenen parhaan joukossa kymmenen ja Herola vei upeasti ykköspaikan nimiinsä.

Herola ylsi kauden aikana kahdeksan kertaa kolmen nopeimman urheilijan joukkoon. Eero Hirvonen oli hiihtotuloksissa kahdeksas, vaikka kisoja jäi kauden aikana väliin useampia. Kolmen nopeimman urheilijan joukkoon Hirvonen mahtui yhteensä viisi kertaa. Kolmenkymmenen parhaan urheilijan joukkoon hiihtotuloksissa mahtuivat myös Leevi Mutru ja Wille Karhumaa.

Suomen joukkue oli viime vuoden tapaan Nations Cupin viides. Pisteitä joukkue kerrytti 1054.

– Yksi urheilija menestyi todella hyvin, muilla oli vaikeuksia. Ollaan reagoitu siihen hyvissä ajoin, ollaan valmiita uusimaan kovalla kädellä mäkihyppyvalmennusta, kommentoi päävalmentaja Petter Kukkonen.

– Nähdään paljon valoa tulevaisuudessa, ollaan menossa kohti tulevaa. Luulen, että tästä kun uusi lehti kääntyy, niin tästä tulee vielä hyvä, pohti Kukkonen.

Maailmancup 2019/2020
8. Ilkka Herola (564 pistettä)
36. Eero Hirvonen (45)
44. Leevi Mutru (11)
46. Wille Karhumaa (9)
Tulokset

Best Skier Trophy
1. Ilkka Herola (1017 pistettä)
8. Eero Hirvonen (544)
21. Leevi Mutru (168)
24. Wille Karhumaa (140)
45. Arttu Mäkiaho 11
47. Atte Kettunen 10
Tulokset

Nations Cup

Yhdistetyn Continental Cupin kausi päättyi viime sunnuntaina Venäjän Nizhny Tagilissa. Kauden aikana kahdeksan suomalaista saavutti Cupin pisteitä. Parhaimmasta sijoituksesta kokonaiskilpailussa vastasi Arttu Mäkiaho, joka oli 159 pisteellään 26:s. Mäkiaho osallistui kuuteen Continental Cupin kilpailuun.

Kovatasoinen Continental Cup on etenkin nuorten urheilijoiden kannalta tärkeä ponnahduslauta uralla. Cupia kiersivätkin tiiviisti nuorten maajoukkueen urheilijat ja toiseksi korkeimmalla kansainvälisellä sarjatasolla nähtiin myös ensikertalaisia. Mäkiahon lisäksi pistetiliä kerryttivät Otto Niittykoski, Olli Salmela, Atte Kettunen, Rasmus Ähtävä, Waltteri Karhumaa ja Leevi Mutru.

Continental Cupin kokonaistulokset

Nations Cup

Kuva: Touho Häkkinen