Yhdistetyn ja mäkihypyn joukkueet nuorten MM-kilpailuihin nimetty

© Volk/NordicFocus

Suomen yhdistetyn ja mäkihypyn joukkueet nuorten MM-kisoihin Slovenian Planicaan 5.-11.2.2024 on nimetty. Nuorten MM-kisoissa kilpaillaan yhdistetyssä ja mäkihypyssä alle 20-vuotiaiden (U20) sarjassa. Maastohiihdossa kilpaillaan alle 20-vuotiaiden (U20) sarjan lisäksi myös alle 23-vuotiaiden (U23) sarjassa. Yhdistetyn kilpailuohjelmassa ovat henkilökohtaiset kilpailut, sekajoukkuekilpailu sekä parisprintit. Mäkihypyssä ohjelmassa ovat puolestaan henkilökohtaiset kilpailut, joukkuekilpailut sekä sekajoukkuekilpailu. Aiemmin julkistettu maastohiihdon joukkue nuorten MM-kisoihin löytyy täältä.

Yhdistetyn valmentaja Lasse Moilanen kertoo Suomen joukkueella olevan hyvät edellytykset menestykselle ja kamppailuun mitalisijoista.

– Ennakkoasetelmat ovat meillä varsin hyvät. Meillä on oikeastaan jokaisena kisapäivänä sekä pojissa, että tytöissä hyvät menestysmahdollisuudet, mikäli urheilijat pystyvät suoriutumaan omalla tasollaan. Ei tarvita omaa tasoa ihmeellisempiä suorituksia, että pystytään mitaleista taistelemaan. Tänä vuonna kisoihin on tullut hyvänä lisänä, että myös tytöillä on kolme kilpailua. Planica on urheilijoille myös tuttu paikka, jossa suuri osa urheilijoista on jo aiemmin päässyt kilpailemaan ja harjoittelemaan. Suorituspaikat ovat entuudestaan tuttuja eikä siltä osin pitäisi tulla yllätyksiä. Osa joukkueesta tulee kisoihin lähes suoraan nuorten talviolympialaisista, joten katsotaan, miten aikaerorasitus vaikuttaa. En kuitenkaan usko, että haasteita sen osalta tulee, kertoo Moilanen.

Yhdistetyn nuorten MM-joukkue

Nuorten MM-kilpailut
Planica, Slovenia 6.-11.2.2024 (yhdistetty)

Naiset U20
Minja Korhonen, Heta Hirvonen, Alva Thors, Nonna Laitinen

Miehet U20
Herman Happonen, Valtteri Holopainen, Arsi Tietäväinen, Eemeli Kurttila

Valmentajat:
Naisten päävalmentaja Lasse Moilanen (U20 naiset)
Valmentaja Kai Kovaljeff (U20 miehet)

Mäkihypyn nuorten MM-joukkue

Nuorten MM-kilpailut
Planica, Slovenia 7.-11.2.2024 (mäkihyppy)

Naiset U20
Emilia Vidgren, Aino Kanervala

Mäkihypyn naisten U20-joukkuetta täydennetään MM-kilpailuissa yhdistetyn joukkueeseen nimetyillä urheilijoilla. Suomella on naisten mäkihypyn U20-kilpailuihin 4 paikkaa.

Miehet U20
Tuomas Kinnunen, Tuomas Meis, Tomas Kuisma, Vilho Palosaari

Valmentajat:
Lajikoordinaattori Kimmo Yliriesto (U20 naiset)
Valmentaja Kimmo Savolainen (U20 miehet)