Maastohiihdon joukkue nuorten MM-kisoihin nimetty

© Modica/NordicFocus

Suomen joukkue maastohiihdon nuorten MM-kisoihin Slovenian Planicaan 5.-11.2.2024 on nimetty. Nuorten MM-kisoissa kilpaillaan maastohiihdossa alle 20-vuotiaiden (U20) ja alle 23-vuotiaiden (U23) sarjoissa. Molempien ikäluokkien kilpailuohjelmassa on vapaan hiihtotavan sprintit ja 20 kilometrin yhteislähtökilpailut sekä 10 kilometrin väliaikalähtökilpailut perinteisellä hiihtotavalla. Lisäksi ohjelmassa on 4×5 kilometrin sekaviestit. Suomen mäkihypyn ja yhdistetyn joukkueet nuorten MM-kisoihin julkaistaan myöhemmin.

Alle 23-vuotiaiden vastuuvalmentaja Jussi Piirainen kertoo Suomen lähtevän nuorten MM-kisoihin vahvalla joukkueella ja huoltotiimillä.

– Meiltä lähtee kovatasoinen joukkue nuorten MM-kisoihin. Erityisesti U23-ikäluokassa meillä on hiihtäjiä, jotka ovat aiempina vuosina menestyneet alle 20-vuotiaiden sarjassa. Tuloksellisesti suurimmat odotukset kohdistuvat heihin. Toki U23 on jo niin kova ikäluokka, että siellä on muistakin maista ja etenkin Norjasta kovia hiihtäjiä. Todella hyviä onnistumisia vaaditaan mitalikantaan pääsemiseen, mutta uskotaan, että saadaan Planicassa tehtyä talven parhaita suorituksia, sanoo Piirainen.

– Maailmancupia tänä vuonna hiihtäneellä Vilma Ryytyllä on alle 23-vuotiaissa hyvät edellytykset menestymiseen. Niilo Moilanen ja Niko Anttola ovat myös sellaisia, jotka ovat aiempina vuosina menestyneet nuorten MM-kisoissa. Lisäksi Emil Liekari on tänä talvena hiihtänyt erittäin hyvin. Kaksikymppisissä meillä on tasainen ja hyvä ryhmä. Ehkä odotukset ovat siellä maltillisemmat, mutta varmasti hyviä kisoja saadaan sieltäkin, Piirainen jatkaa.

Maastohiihdon nuorten MM-joukkue

Nuorten MM-kilpailut
Planica, Slovenia 5.-11.2.2024

Naiset U20
Nora Kytäjä, Silva Kemppi, Ella Noora Haapalehto, Emmi Henriksson, Selene Rossi, Annu Virtanen

Miehet U20
Niilo Mäkinen, Akseli Pitkänen, Jalmari Bergqvist, Juho Länsiluoto, Eemi Naumanen, Juuso Kinnunen

Nuorten maajoukkueen (U20) vastuuvalmentaja: Jaakko Halonen

Naiset U23
Siiri Kaijansinkko, Fanny Kukonlehto, Hilla Niemelä, Vilma Ryytty

Varalla: Elsa Torvinen

Miehet U23
Niko Anttola, Olli-Pekka Laitila, Emil Liekari, Niilo Moilanen, Eero Rantala, Veeti Pyykkö

Varalla: Ike Melnits

Nuorten maajoukkueen (U23) vastuuvalmentaja: Jussi Piirainen