Yhdistetyn ja mäkihypyn Continental Cupit käynnistyivät Lahdessa – voitot Saksaan ja Itävaltaan

Kilpailupäivä Lahdessa alkoi yhdistetyn mäkiosuudella. Päivän voittaja Jakob Lange oli 125,5 metrin hypyllään mäkiosuuden neljäs. Eroa kärkeen kertyi 20 sekuntia.

– Koekierroksella oli vaikeaa. Pyrin parantamaan kilpailukierrokselle ja sain ihan hyvän hypyn, kertasi Lange.

Itävaltalainen lähti hiihto-osuudelle vauhdikkaasti ja saavutti kärjen jo ensimmäisellä kierroksella. Langen johtoasema piti loppuun asti.

– Yritin startata mahdollisimman kovaa ja tehdä eroa muihin urheilijoihin. Viimeisellä kierroksella vähensin hieman vauhtia, jotta säästäisin energiaa huomiseen kilpailuun, kertoi Lange.

Kilpailun toiseksi sijoittui hurjan hiihdon tehnyt Norjan Lars Buraas ja kolmantena maaliviivan ylitti Italian Raffaele Buzzi

Parhaimmasta suomalaissijoituksesta vastasi Olli Salmela, joka oli kilpailun 16:s. Salmela oli mäkiosuuden kymmenes, mutta joutui hieman taipumaan hiihto-osuudella.

– En ole hyppäämiseen vielä tyytyväinen, mutta pääsin kohtalaiselta paikalta hiihtämään. Testasin suksen hieman liian kylmässä kohdassa, sillä tuli tänään liikaa tasoitusta. Maaliin päästiin ja muutama piste, pitää siihen olla tyytyväinen, pohti Salmela.

Muista suomalaisista Continental Cupin pisteille pääsi myös Rasmus Ähtävä, joka oli 19:s. Jesse Pääkkönen oli 34:s, Timi Heiskanen39:s ja Arsi Tietäväinen hiihti sijalle 41.

Tulokset

Mäkihypyn ensimmäisen osakilpailun voittoon liiteli Itävallan Clemens Leitner 4,1 pisteen erolla Slovenian Lovro Kosiin. Kolmanneksi hyppäsi Slovenian Bor Pavlovcic

Leitnerin kilpailuhypyt kantoivat 123 ja 131 metriä.

– Ensimmäinen hyppy ei ollut kovin hyvä. Tiesin, että pystyn parempaan ja toisella kierroksella sitten pystyinkin onneksi parantamaan. Pidän Lahden mäestä, lentäessä saa kunnolla painetta suksien alle, kertoi itävaltalainen. 

Jarkko Määttä oli mukana kilpailun kärkikahinoissa. Määttä sijoittui ensimmäisellä kierroksella neljänneksi, eroa kärkeen oli vain 3,1 pistettä. Toisella kierroksella Määttä joutui kuitenkin hieman taipumaan ja oli lopulta 11:s. Määtän hypyt kantoivat 122,5 ja 120 metriä.

– Tuntui ihan kivalta hypätä. sai normihyppyjä tehtyä. Toisella kierroksella tapahtui jotain, mutta muuten ihan hyvä päivä. Hyvillä fiiliksillä huomiseen, totesi Määttä.

Continental Cupin pisteille hyppäsi myös Eetu Nousiainen joka oli nousujohteisen kilpailun päätteeksi 23:s. Nousiaisen hypyt kantoivat 111 ja 120 metriä. Andreas Alamommo oli kilpailun 33:s.

Tulokset