Vilma Nissinen kahdeksas nuorten MM-kilpailuissa Oberwiesenthalissa

Nissinen teki kilpailussa tasaisen varman suorituksen ja onnistui vauhdinjaossa hyvin.

– Oli ehjä kisa tänään. Otin rauhassa ensimmäisen kierroksen, kun ei oikein Lahden jälkeen tiennyt, että mitä vauhtia pystyy tänään pitämään. Se toimi hyvin, pystyi tasaista vauhtia pitämään toisella ja vikalla kiekalla. Minuutin ja kymmenen sekuntia vähemmän hävisin Ebballe tänään kuin Lahdessa lauantaina.

Päivän kilpailut hiihdettiin rankassa lumisateessa.

– Toivoin pitopohjakeliä ja sen sain. Suksi toimi hyvin, pystyi aika paljon työntämään tasatyöntöä. Kokonaisuutena olen ihan tyytyväinen, ei jäänyt sinällään mitään jossiteltavaa, totesi Nissinen.

Emmi Lämsä ylsi kilpailussa hyvään, tasapainoiseen hiihtoon ja onnistui Nissisen tapaan jakamaan vauhtia kierroksien välille. Lämsä odottaa jo innolla hänelle paremmin sopivaa vapaan hiihtotavan kilpailua, joka hiihdetään torstaina.

– Olen tosi tyytyväinen tämän päivän hiihtoon. Perinteinen ei ole ikinä ollut mulle se parempi tyyli. Pitopohjalla hiihdettiin, itsellä toimi suksi loistavasti. Pystyi rennosti hiihtämään. Vähän jännitti, että lähdinkö liian kovaa, mutta hyvin sain jaettua vauhdin kierroksille. Nousujohteinen hiihto, olen tyytyväinen. Tästä on hyvä jatkaa torstain yhteislähtöön, pohti Lämsä.

Muista suomalaisista Anni Alakoski oli 28:s ja Anita Korva 44:s. Ruotsin Ebba Andersson hiihti kilpailun voittoon. Toinen oli Norjan Marte Maehlum Johansen ja kolmas Ruotsin Emma Ribom.

Tulokset

Suomalaismiesten parhaasta sijoituksesta vastasi Remi Lindholm, joka hiihti sijalle 26. Lindolm nosti kisan edetessä sijoitustaan, vaikkakin urheilija totesi kilpailun loppupuoliskon olleen vaikea.

– Yritin lähteä kisaan vähän rauhallisemmin, mutta tuli väsy parin kierroksen jälkeen ja mietin, että miten tästä selviää maaliin, kertasi Lindholm heti kilpailun päätteeksi.

– Odotan innolla vapaan 30 kilometrin kisaa, jatkoi Lindholm.

Muista suomalaisista Aleksi Parttimaa oli 34:s ja Lauri Mannila 47:s. Kilpailun ylivoimaiseen voittoon hiihti Venäjän Sergey Ardashev. Toiseksi sijoittui Norjan Harald Östberg Amundsen ja kolmanneksi sijoittui Ranskan Hugo Lapalus.

Tulokset

Urheilijoiden kommentteja SoundCloudissa

Kuva: Nikolas Palonen / LAB