Talven ensimmäiset SM-mitalit jaossa Vantaalla – ”Hakunila, eli Vantaan Holmenkollen, sopii SM-hiihtojen arvoiseksi juhlapaikaksi”

© Touho Häkkinen

Viikonloppuna kilpaillaan talven ensimmäisistä SM-mitaleista, kun SM-hiihdot järjestetään Hakunilan urheilupuistossa 2.-4. helmikuuta. Kolmipäiväisen kisaviikonlopun ohjelmassa on vapaan sprintit sekä perinteisen hiihtotavan 20 kilometrin väliaikalähdöt ja parisprintit. 

Ilmoittautuneiden joukossa on useita Suomen kärkihiihtäjiä, kuten esimerkiksi Iivo NiskanenRistomatti HakolaJasmi Joensuu ja Krista Pärmäkoski. Viikonlopun avauskilpailuun, vapaan hiihtotavan sprinttiin, on ilmoittautunut yhteensä 176 urheilijaa. Normaalimatkojen listoilta löytyy 220 urheilijaa. Parisprinttiin on ilmoittautunut 78 joukkuetta.

Vantaan Hiihtoseuraa edustava Jasmi Joensuu kannustaa yleisöä saapumaan Hakunilaan nauttimaan kisa-tunnelmasta ja jännittävistä kilpailuista.

– On hienoa, että Vantaa on saanut järjestettäväkseen SM-kisat. Seuralla on pitkä perinne suomalaisessa hiihdossa ja puitteet ovat viimeisen päälle. Hienoa päästä niin sanotusti kotikisoihin ja paikan päälle onkin tulossa paljon kumppaneita, sukulaisia ja muita läheisiä. Toivottavasti yleisöä saapuu rutkasti paikalle, puitteet ovat varmasti mahtavat, kommentoi Joensuu.

Lähtölistat 
Sprintti V
20 km P
Parisprintti P – Parisprintin joukkueiden kokoonpanot julkaistaan lauantai-iltana joukkueenjohtajien kokouksen jälkeen

Hiihtäjät mittaavat kestävyyttään ja nopeuttaan Hakunilan nousuissa ja laskuissa Vantaan kaupungin 50-vuotisjuhlavuonna.

– SM-hiihdot ovat meille Vantaan Hiihtoseurassa hieno tapa juhlistaa juhlavuotta viettävää Vantaan kaupunkia, joka on verraton hiihtokaupunki. Yhteistyö kaupungin kanssa on ollut erinomaista. Meillä on hienot hiihto-olosuhteet, jotka palvelevat nyt paitsi kilpailijoita, myös kaikkia kaupunkilaisia ja lähialueiden asukkaita. Hakunila, eli Vantaan Holmenkollen, sopii SM-hiihtojen arvoiseksi juhlapaikaksi kommentoi Vantaan Hiihtoseuran puheenjohtaja Jussi Eronen.

Eronen kiittää myös lukuisia vapaaehtoisia, jotka mahdollistavat tapahtuman järjestämisen.

– Vantaan Hiihtoseuran talkoolaiset ovat raivanneet Hakunilan kisaladut metsään 70–80-lukujen vaihteessa ja samoja talkoolaisia on edelleen mukana toiminnassa. Toivotan koko tapahtumaorganisaation puolesta yleisön lämpimästi tervetulleeksi Hakunilaan seuraamaan SM-hiihtoja, kommentoi Eronen

Jännittävän urheilukattauksen lisäksi Vantaalla on tarjolla monipuolista oheisohjelmaa. Lisätietoja tapahtumasta, lipuista ja ohjelmasta voi lukea tapahtuman nettisivuilta.

Suomen Cupin televisiolähetyksiä voi seurata tällä kaudella Yleltä ja Viaplaylta. Kaikki kilpailut esitetään molemmilla kanavilla.

Hiihdon Suomen Cupin asiantuntijaennakko on julkaistu Hiihtoliiton SoundCloudissa. Vantaan SM-hiihtoja tuoreimmassa jaksossa analysoivat Juho Halonen ja Santeri Erola.


Seuraa Hiihdon Suomen Cupia sosiaalisessa mediassa
Maastohiihdon Suomen Cup Facebookissa
Twitterissä @schiihto
Instagramissa @hiihdonsuomencup
#näytönpaikka #hiihdonsuomencup #schiihto #hiihto