Vantaa 2.2.2024 - 4.2.2024

Muut osakilpailut

Toivotan teidät lämpimästi tervetulleiksi 2.–4.2. Vantaan Hakunilaan seuraamaan seuraamaan SM-hiihtoja. Kolmipäiväinen SM-kisaviikonloppu käynnistyy perjantaina vapaan hiihtotavan sprinteillä. Lauantaina pääsemme seuramaan 20 kilometrin väliaikakilpailuja, ja SM-viikonloppu huipentuu sunnuntaina perinteisen hiihtotavan parisprintteihin!

Vantaan kaupunginjohtaja – Pekka Timonen

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö toimii Vantaan Hiihtoseuran järjestämien SM-hiihtojen suojelijana – Lue suojelijan tervehdys täältä

Sivakoi mukaan kisatunnelmaan!

Kilpailuohjelma

Päivitetty 1.2.2024

Perjantai

10.00 – Sprinttikarsinnat V
Tulokset – Naiset
Tulokset – Miehet

12.45 – Sprinttien erävaiheet
Tulokset – Naiset
Tulokset – Miehet

Lauantai

10.45 – Miehet 20 km P
Tulokset

13.15 – Naiset 20 km P
Tulokset

Sunnuntai

10.00 – Parisprintin karsinnat P
Tulokset – Naiset
Tulokset – Miehet

12.00 – Parisprintin finaalit P
Tulokset – Naiset
Tulokset – Miehet

Pääsyliput

Paikan päälle (stadion ja ladunvarsi) myydään yleisölle pääsylippuja.

3 päivän lippu 20 € ( +tilausmaksut (alk. 1,50 € www.lippu.fi)
Päivälippu 10 € ( +tilausmaksut (alk. 1,50 € www.lippu.fi)

Alle 16-vuotiaat ilmaiseksi


Paikan päällä porteilla maksutapoina käteinen, kortti ja mobilepay.

Saapuminen ja pysäköinti

Tapahtumapaikan osoite: Luotikuja 2, 01200 Vantaa

Suosittelemme saapumaan paikalle julkisilla kulkuvälineillä https://reittiopas.hsl.fi/.

Yleisölle on varattu paikoitustiloja kisapaikan läheisyyteen (katso kartta). Yleisön paikoitus maksaa 5€/kisapäivä (10€/3 päivää). Pysäköinti maksetaan lipunmyyntipisteeseen

Erikoispaikoituksista saa lisätietoa kilpailukansliasta.

Oheistapahtumat

SM-hiihtojen oheisohjelmistosta voi tänä vuonna nauttia myös Håkansbölessä! Koe vauhdikas opastettu Håkansböle Express -hevosajelu urheilupuistolta kartanolle. Pysähdy hetkeksi näyttelyyn, työpajaan tai kahville tai tutustu alueeseen myöhempää vierailua ajatellen kyydistä käsin.

Håkansböle Express – historia hetkessä hevosvaunuissa

Hevosvaunut ja -reki vetävät max. 15 minuutin opastettuja kierroksia urheilupuistolta Håkansböleen. Lähtö hiihtojen saapumisporteilta. Yhteen kulkuneuvoon mahtuu 3-7 ihmistä. Voit pysähtyä Pysähdy hetkeksi kaupunginmuseon näyttelyihin, Pyykkituvan nonstop-taidepajaan ja Kahvila-Ravintola Håkansin herkkujen äärelle. Kierros on maksuton.

Hevosajelut lauantaina klo 10-16 ja sunnuntaina klo 10-14.

Aittanäyttelyt ja Pikkutallin reet

Aittanäyttelyissä tutustut työväen elämään 1900-luvun alussa. Pikkutallissa ovat esillä kartanon vanhat kiesit ja reki.

Lastenkulttuurikeskus Pyykkitupa

Pyykkituvalla on kaiken ikäisille suunnattu nonstop-taidepaja ohjaajan kanssa. Työpajan sisältö tarkentuu myöhemmin.

Kahvila-ravintola Håkans

Håkansbölen kartanon miljöö tarjoaa upeat puitteet kahvi- tai ruokailuhetkelle. Tuotevalikoimassamme on erilaisia suolaisia ja makeita tuotteita, jotka on valmistettu tuoreista raaka-aineista.

Pyykkitupa ja kaupunginmuseo SM-hiihtojen kisa-alueella

Pyykkituvan Chiro-lepakko edustaa SM-hiihtojen virallisena kisamaskottina. Tapaat Chiron SM-hiihdoissa 2.–4.2. tanssin ja tarrojen jaon merkeissä! Lisätiedot ja ohjelma Vantaan tapahtumakalenterissa.

Kahvila- ja ravintolatoiminta

Tapahtuma-alueelta löytyy kisaravintola, jota ylläpitää Kahvila-Ravintola Håkans, sekä Vantaan Hiihtoseuran ylläpitämiä kahvilapisteitä. Kisaravintola sijaitsee tapahtumatorilla, kahvilapisteitä löytyy torilta, katsomosta ja ladun varrelta. 

Ravintolan tarjonta: 

  • Lohikiusaus L G 15€  
  • Håkansin jauhelihakeitto L G 13€  
  • Kasviskiusaus Veg G 13€   

Ruoka sisältää tuoreen sämpylän ja levitteen. Maksutapoina käteinen, kortti ja mobilepay. Ruokailuliput ostetaan ravintolateltalta.  


Kilpailuinfo

Ohjeet päivitetty 1.2.2024

Yleiset ohjeet

Tiedotus kilpailupaikalla hoidetaan kuulutuksin. Ilmoitustaulut kilpailupaikalla huoltorakennuksen seinällä ja kilpailukansliassa. Ennakkotietoa kilpailua koskevista asioista tapahtuman kotisivuilta https://hiihtoliitto.fi/tapahtumat/suomen-cup/vantaa/. SM-hiihdot ovat samalla myös FIS -kilpailut perjantain ja lauantain osalta. Osallistuminen näihin edellyttää voimassa olevaa FIS-lisenssiä.  

Majoittuminen

Break Sokos Hotel Flamingo
104 EUR / 1hh standard
104 EUR / 2hh standard
124 EUR / 2hh standard lisävuoteella
149 EUR / 2hh standard lisävuoteella

Huonevaraukset tulee tehdä 26.1.2024 klo 18 mennessä.
Huomioithan, että erikoishintaisia huoneita on saatavilla rajoitettu määrä.

Varaukset: Sokos Hotels Myyntipalvelu
Puhelin: +358 300 870 000 / yksittäiset huonevaraukset
Sähköposti: sokos.hotels@sok.fi

Mainitsethan ystävällisesti kiintiötunnuksen BVANTAASM2024 varausta tehdessä.
www.sokoshotels.fi – Varauskoodi netissä BVANTAASM2024

Kilpailukanslia

Kilpailukanslia sijaitsee Hakunilan tekojääradan huoltorakennuksessa, kisatorin ja pääsisäänkäynnin vieressä ja on avoinna seuraavasti:  

Perjantaina 2.2 klo 08.00–17.00  

Lauantaina 3.2 klo 08.00–17.00  

Sunnuntaina 4.2 klo 08.00–16.00  

Kilpailukansliasta saa kilpailunumerot (kukin urheilija henkilökohtaisesti), kilpailijakortit, huoltajakortit sekä muun kilpailuinfon. HUOM! Huoltajakortteja jaetaan seuroittain yksi kpl/viisi hiihtäjää (yksi jokaista alkavaa viittä hiihtäjää kohden). Koko parisprintti hiihdetään samoilla numeroilla ja ajanottotunnistimilla, karsinnasta finaaliin.  Älä siis ota numeroa ja tunnistetta pois, jos pääset välieriin ja finaaliin. 

Kilpailukansliasta noudetaan myös pooliliivit vanhoja liivejä vastaan. Pooliliivit ovat haettavissa kisakansliasta jo torstaina 1.2. klo 10.00–18.00. 

Joukkueenjohtajien kokoukset

Kokoukset pidetään Sotungin koulun auditoriossa (Sotungintie 19) ja etäyhteydellä. 

  • Torstaina klo 18.00
  • Perjantaina klo 18.00
  • Lauantaina klo 18.00

Viestijoukkueiden hiihtojärjestysten ilmoittaminen

Sunnuntain viestijoukkueiden hiihtojärjestys ilmoitettava nettilomakkeella, jonka linkki tulee tähän. Linkki tulee löytymään myös ilmoittautuneiden joukkueiden listan yläosasta. Hiihtojärjestys ilmoitettava lauantaina klo 16 mennessä.

Numerot ja tunnistimet

Kilpailunumerot ovat noudettavissa Kisakansliasta. Numerot noudettava puolituntia ennen kilpailun alkua. Kilpailuissa käytetään tunnistimia, jotka jaetaan maalialueen tuntumassa. Kilpailijoiden toivotaan noutavan tunnistimensa ajoissa, Lähtöpaikat sijaitsevat Stadionalueella (tarkemmin kts. Stadionkartta).  

Koko parisprintti hiihdetään samoilla numeroilla ja ajanottotunnistimilla, karsinnasta finaaliin. Älä siis ota numeroa ja tunnistetta pois jos pääset finaaliin.  

Kilpailija palauttaa numeroliivin ja tunnisteen kilpailun jälkeen maalialueen  palautuslaatikkoon. Palauttamattomasta numeroliivistä peritään 100 euroa ja tunnisteen vastaava maksu on 100 euroa.

Voitelutilat

Voiteluparakit sijaitsevat kilpailukeskuksen läheisyydessä, testiladun vieressä (kts. aluekartta). Voitelutilat luovutetaan kisakansliasta sen aukioloaikoina tai muuten erikseen sovitusti.  Tiloissa myös kahvilapalvelu, jossa myynnissä pientä suolaista ja makeaa.  

Poolialueen varaukset kari-pekka.seppanen@vhs.fi

Poolialueen yhdyshenkilönä tapahtumaviikolla toimii Kalervo Isola, kasperi11@luukku.com, 0400 840 661.

Palkintojen jaot ja haastattelut

Kolme parasta viestijoukkuetta palkitaan mitalein ja 4-6. sijat kunniapalkinnoin. Henkilökohtaisilla matkoilla palkitaan kuusi parasta kaikissa sarjoissa. Kaikkina kisapäivinä kukitukset ja palkintojenjako suoritetaan heti maaliintulojen jälkeen stadionalueella. Palkintojen jaon jälkeen pidetään lehdistötilaisuus, jossa lehdistön haastateltavana kolme parasta urheilijaa.

Vastalauseet

Protestiaika kussakin kilpailussa on 15 min. virallisten tulosten julkistamisesta. Sprinteissä protestia ei voi jättää erävaiheiden jälkeen. Protestimaksu on 100 euroa, joka on maksettava käteisellä kilpailukansliaan. Myös protesti jätetään kilpailukansliaan. Maksu palautetaan, mikäli protesti hyväksytään. 

Kilpailun keskeyttäneet

Kilpailun keskeyttäneet ilmoittavat keskeytyksestään maalialueen läheisyydessä sijaitseville vara-ajanoton toimitsijoille näyttämällä pois ottamaansa kilpailunumeroa.

Kilpaladut ja verryttelyajat

Latukartat ja latuprofiilit löytyvät alta tai kilpailukansliasta.  

Latuprofiilit löytyvät täältä (1,5km sprintti ja 4km). Lauantaina 4km lenkki hiihdetään 5-kertaa.

Ladut ovat auki ja viralliset harjoitusajat ovat seuraavat:  

  • Torstaina klo 16 – 18
  • Perjantaina klo 8 – 9.45, 16.30 – 18.30
  • Lauantaina klo 8 – 10.30, 16.30 – 18.30
  • Sunnuntaina klo  8 – 9.45

Verryttelylatu on karttaan merkityllä alueella kisapaikalla ja on käytössä koko kisojen ajan. Olosuhteista johtuen harjoitusaikoihin voi tulla muutoksia. Mahdollisista muutoksista informoidaan ilmoitustauluilla, kuulutuksin, netissä ja joukkueenjohtajien kokouksissa. Kisojen jälkeen ladut aukeavat vasta maanantaina 5.2.2024 purkutöiden johdosta. Kiitämme yhteistyöstä.  

Liikenne ja paikoitus

Kilpailijoille ja yleisölle on varattu paikoitustiloja kisapaikan läheisyyteen (kts. kartta). Kilpailijoiden paikoitus on Sotungin koulun pihassa ja urheilupuiston lähimmillä parkkialueilla, paikoitusluvat saadaan kisakansliasta. Yleisön paikoitus maksaa 5€/kisapäivä (10€/3 päivää), paikoitus maksetaan lipunmyyntipisteissä porteilla. Erikoispaikoituksista saa lisätietoa kilpailukansliasta.  

Pukuhuoneet ja WC:t

Stadionin huoltorakennuksen alakerrasta löytyvät pukuhuoneet, suihkut ja wc:t urheilijoille. Yleisöä varten bajamajoja on tuotu kisa-alueelle eri kohtiin. 

Ensiapu

Ensiapu päivystää stadionalueen tuntumassa ja kilpailun lääkärit ovat tavoitettavissa kuulutuksin tai puhelimitse 040-556 8323.  

Muuta huomioitavaa

Viralliset tulokset laitetaan huoltorakennuksen seinän ilmoitustaululle. Harjoittelu- ym. aikataulujen suhteen voi tulla tarkennuksia, joten kilpailijoiden on syytä seurata kenttäkuulutuksia. Muutoksista pyritään ilmoittamaan myös joukkueenjohtajien kokouksissa, mikäli muutokset ovat silloin tiedossa. 


Ota yhteyttä

Medialle

Maastohiihdon Suomen Cup kokoaa Suomen parhaimmiston kilpailemaan kotimaan kovimmille laduille. Siksi myös median edustajat ovat tervetulleita seuraamaan kilpailuja sekä nostamaan esille kisakauden kuumimmat nimet sekä suurimmat yllättäjät.

Median akkreditointiin pääset tästä.

Kumppaniksi tai talkoolaiseksi

Lähde mukaan toteuttamaan talvikauden huipentumaa Vantaalle 2.-4.2.2024. Tarjolla näkyvyyttä yrityksille ja monipuolisia talkootehtäviä kaikille!

Yhteystiedot – Kilpailuorganistaatio

Järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Seppo Räty  0400423 140

Kilpailunjohtaja Antti Pekkala 044 563 9859

Kilpailun varajohtaja Antte Vuosku 050 5504422

Kilpailusihteeri Mirkka Aivelo  040 823 5875

Kilpailukanslia Pirjo Hämäläien  040 570 1956

     Kilpailun TD Jukka Lehtinen 040 5282275

                    TDA Kai Samposalo 050 480 0390

Ratamestari Juha Savolainen  040 524 1413

Kuuluttamo Juha Kylänpää   040 504 0883

Ensiapukelkka Timo Oinonen  040 733 4269

Kilpailun lääkäri Timo Klemola 040 556 8323

Vantaan SM24-Pääsihteeri
Kari-Pekka Seppänen
kari-pekka.seppanen@vhs.fi
044 0806943


Yhteistyökumppanimme kaudella 2023-2024