Suomi kasvatti eroa Ruotsin miehiin Nations Cupissa – pistekirimaalit tähtäimessä Holmenkollenilla

Niskasen kilpailu alkoi hyvin ja hän hiihti kärkijoukossa sekä kärkipaikoilla reiluun 30 kilometriin saakka. Hiihto tuntui hyvävoimaiselta. 

”Kisa oli hyvin hallussa ja oli hyvänoloista hiihtoa sinne 30 kilometriin saakka. Mietin vielä, että vaihto meni niin kuin ajattelin, mutta sitten ei ollut aineksia tehdä kirejä”, sanoi Niskanen.

Suksien vaihdon jälkeen Niskanen ei enää pystynyt taktisesti hiihtämään suunnitelmansa mukaan. Tulokseen, 16. sijaan Niskanen oli luonnollisesti pettynyt.

Juho Mikkonen oli kilpailun 37:s ja Markus Vuorela 48:s.

Iivo Niskanen jatkaa maailmancupin distanssicupissa kolmantena.

Suomen miehet kasvattivat sunnuntain kilpailussa eroa pahimpaan uhkaajaansa Ruotsiin miesten välisessä Nations Cupissa. Iivo Niskanen saalisti Holmenkollenilla yhteensä 74 maailmancupin pistettä, joista 59 tuli kirimaaleista. Markus Vuorela kuittasi ensimmäisellä kirimaalipaikalla 6 pistettä.

Suomi on miesten osalta cupissa sijalla 3. ja ero neljäntenä olevaan Ruotsiin on ennen Pohjois-Amerikan kilpailuja 138 pistettä. Virallisten tilastojen mukaan vuoden 2001 jälkeen, Suomi ei ole miesten osalta ollut koskaan Nations Cupissa TOP3-sijoilla.

Tulokset
Maailmancup, distanssi, miehet
Maailmancup, Nations Cup

Niskasen kommentit SoundCloudissa