Suomi juhli kakkossijaa sekaviestissä maailmancupin päätöspäivänä

@ Lauri Vuorinen

Maastohiihdon maailmancupit hiihdettiin päätökseen Ruotsin Falunissa sekaviestein. Neljän osuuden sekaviestissä Suomen ykkösjoukkue hiihti 2. sijalle ja kakkosjoukkue oli 13:s. Parisekaviesteissä suomalaisjoukkueet eivät päässeet maaliin saakka pudotusformaatista johtuen.

Liukas latupohja ja helpohko latuprofiili pitivät kärkijoukkueet hyvin yhdessä kolme ensimmäistä osuutta. Kerttu Niskanen toi avausosuudella Suomen ykkösjoukkueen viidentenä vaihtoon.

”Oli liukas latu, kova alusta ja suht helppo rata. Kisa ratkaistiin ankkureiden kesken, huikea onnistuminen meiltä”, fiilisteli Perttu Hyvärinen sekaviestin jälkeen.

Perttu Hyvärisen jälkeen ladulle lähti Iivo Niskanen, joka piti Suomen palkintopallisijoissa kiinni tuoden viestin ankkuri Krista Pärmäkoskelle koko joukon kolmantena.

Krista Pärmäkoski ankkuroi Suomen ykkösjoukkueen maaliin toisena.

”Iivon kanssa meni vaihto vähän huonosti ja jäin joukon viimeiseksi. Siinä mietin, että pitää nopeasti parannella sijoja, että Therese lähtee varmasti keulassa pitää kovaa vauhtia”, kertoi Pärmäkoski, mutta hiihti lopun taktisesti oikein.

”Diggins on niin kova loppuun, mutta ajattelin, että Therese on mahdollista pestä loppukirissa. Ja siihen pystyin tänään, joukkueelta ihan mielettömän hyvä suoritus”, kokosi Pärmäkoski, ja fiilisteli vielä kauden päättymistä onnistumiseen.

Suomen kakkosjoukkue oli kilpailun 13:s.

Sekapariviestissä suomalaisjoukkueet sijoittuivat sijoille 11. Team FIN II ja 12. Team FIN I. Ykkösjoukkueessa Joni Mäelle sattui kaatuminen, jonka myötävaikutuksesta joukkue liputettiin formaatin mukaisesti pois ennen maalia.

Suomi sijoittui maiden välisessä maailmancupissa sijalle 4. Norja oli kokonaiscupin voittaja ennen Ruotsia ja Suomea reilun 600 pisteen turvin voittanutta Venäjää. Naisten pisteissä Suomi oli kolmas ja miehissä neljäs.

Maastohiihtokausi jatkuu vielä Vuokatissa EYOF-kilpailuissa 20.-25.3.2022 sekä maastohiidon Suomen Cupissa Rukalla 26.-27.3.2022 ja SM-hiihdoissa Rovaniemellä 1.-3.4.2022.