Suomen ykköshiihtäjät kisaavat Hakunilan urheilupuistossa – luvassa myös monipuolista oheisohjelmaa

© Touho Häkkinen

Artikkeli: Vantaan kaupunki

Vantaan Hiihtoseura järjestää SM-hiihdot 2.–4.2.2024 Hakunilan urheilupuistossa. Hakunila on kisapaikkana jo kuudennen kerran. Nyt hiihtäjät mittaavat kestävyyttään ja nopeuttaan Hakunilan nousuissa ja laskuissa Vantaan kaupungin 50-vuotisjuhlavuonna.

SM-hiihdot tarjoaa unohtumattoman hiihtokokemuksen niin kilpailijoille kuin katsojillekin. Aikuisten arvokisojen välivuosi varmistaa sen, että kisaladulla nähdään sekä maamme huippuhiihtäjiä että tulevaisuuden tähtiä haastajina.

Perjantaina Hakunilan radoilla on ohjelmassa vapaan hiihtotavan sprinttikilpailut, lauantaina perinteisen normaalimatkat väliaikalähtöinä ja sunnuntaina perinteisen parisprintti.

Perheen yhteinen talvielämys

SM-hiihdot eivät ole vain urheilutapahtuma, vaan se myös loistava tilaisuus viettää koko perheen laatuaikaa talvisissa tunnelmissa. Perheille on luvassa monipuolista ja maksutonta ohjelmaa urheilupuiston lisäksi Håkansbälen kartanon sekä Laila Pullisen veistospuiston ja kotimuseon alueella.

Hevosvaunut ja -reki vetävät 15 minuutin mittaisia opastettuja kierroksia urheilupuistolta Håkansbölen kartanolle. Håkansböle Express -hevosajelulta voi pysähtyä hetkeksi kaupunginmuseon näyttelyihin, koko perheen taidetyöpajaan lastenkulttuurikeskus Pyykkituvalla tai kahville.

SM-hiihtojen virallinen kisamaskotti Chiro-lepakko tanssii yleisölle ja jakaa tarroja halukkaille.

Huippu-urheilu ja kulttuuri kohtaavat

Taide nappaa kisakatsojia syliinsä Urheilupuiston välittömässä läheisyydessä sijaitsevassa Laila Pullisen veistospuistossa ja kotimuseossa. Taiteilija Laila Pullinen (1933-2015) on yksi merkittävimmistä kuvanveistäjistämme, joka käytti materiaaleina lähinnä kiveä ja pronssia, mutta hänet tunnetaan myös räjäytystekniikalla muokatuista kuparilevyistä.

Kisojen tapahtumatorille pystytettävässä Vantaan kaupungin teltassa on ohjelmaa, ja paikalla voi muun muassa tutustua historiallisiin hiihtimiin.  

Lisätietoja tapahtumasta, lipuista ja paikalle saapumisesta voi lukea tapahtuman nettisivuilta.