Sekajoukkuekilpailu kilpailtiin ensimmäistä kertaa nuorten MM-kisoissa – Suomen joukkue 11:s

Suomen joukkueen muodostivat Atte KettunenAnnamaija Oinas, mäkihypyn puolelta tunnetumpi Julia Tervahartiala ja Wille Karhumaa. Suomi oli mäkiosuuden jälkeen seitsemäntenä.

– Mäkiosuuden teki osaltaan haasteelliseksi vaihtelevat olosuhteet. Viimeisessä hyppyryhmässä päätettiin ottaa tosi vähän vauhtia, se teki hyppäämisestä vähän hankalampaa. Onnistuin saamaan kuitenkin ihan perus hyvän hypyn, ei siinä ongelmia, kertoi joukkueen ankkurina hypännyt ja hiihtänyt Wille Karhumaa.

Suomen joukkue joutui taipumaan tänään hiihtoladulla ja joukkueen oli tyytyminen sijaan 11. Päivässä oli mukana myös hieman epäonnea.

– Jouduin lähtemään hiihto-osuudelle ilman suksitesteja ja juuri ennen starttia tuli kova ja märkä lumisade. Ei ollut kaluston puolesta optimaalinen tilanne ja valmistautuminen tuohon, kertoi Karhumaa.

Kilpailumuoto sai Suomen joukkueelta kiitosta. Nuorten maajoukkueen valmentaja Antti Kuisma koki päivän kilpailun olleen suomalaisittain tärkeä kokeilu tulevaisuutta ajatellen.

– Oli tärkeää, että saadaan joukkue kasaan kilpailuun ja saadaan hyvä testi tulevia vuosia varten, kun saadaan yhdistetyn tyttöjä lisää mukaan, pohdiskeli Kuisma.

–  Oli hauskaa ja kiva olla mukana mixed teamissa, joka oli ensimmäistä kertaa arvokisoissa ohjelmassa. Oli itsellekin myös ensimmäinen kerta kun olin minkään muotoisessa mixed teamissa mukana, jatkoi Karhumaa.

Tulokset

Wille Karhumaan kommentit SoundCloudissa

Kuva: Corinna Heitmüller