Rullahiihdon SM-kilpailut keräävät runsaan ja kovatasoisen hiihtäjäjoukon Vuokattiin

Yleisessä sarjassa ilmoittautuneiden listalla ovat myös Suomen kärkihiihtäjät Iivo Niskasen ja Krista Pärmäkosken johdolla. Maajoukkuehiihtäjille kilpailuviikonloppu on osa maanantaina alkanutta harjoituskauden ensimmäistä leiriä.

– Mielenkiintoista on nähdä, missä harjoitustilanteessa porukka on. Laitetaan välillä miehet riviin keskellä kesää. Ihan mukavaa on nähdä, miten treeni on purrut itseen ja mitkä ovat poikien väliset voimasuhteet tällä hetkellä. Mielenkiintoista on päästä isommalla porukalla treenaamaan, tänäkin kesänä paljon Vuokatissa harjoitellut Perttu Hyvärinen sanoo.

Puijon Hiihtoseuraa edustavan Hyvärisen kesä on sujunut mukavasti kohti talvea, jolloin työtä oikeasti mitataan tulostaululla.

– Aika suorituskykyisesti olen harjoitellut, melko kovilla tehoilla kuitenkin. Muuten on ollut tappavan tasaista tahtia, 23–28 tuntia viikossa. Ei sen kummempaa kikkailua. Hyvin pitkälti samantyylistä kuin vuosi sitten kesällä, mutta ehkä aavistuksen vähemmän väsymystä on kuin vuosi sitten. Painopisteet aika samat kuin viime vuonna, juoksutehot ja vapaan tyylin tehot ylämäkeen, Hyvärinen sanoo.

Vuokatti Ski Team Kainuun Eveliina Piippo on harjoitellut kesän toistaiseksi Tampereella, mikä on tehnyt kesästä vähän erilaista. Kevät ja kesä ovat olleet hieman erilainen myös harjoituksellisesti.

– Keväällä pidin kunnollisen lepojakson. Voima- ja nopeuspuolelle on annettu tilaa, tehoharjoittelu oli käytännössä pois tosi pitkään. Talvella vasta nähdään, oliko oikea veto. Mutta ainakin saatiin selkeä muutos, Piippo sanoo.

Maajoukkueleiri kilpailuineen on tervetullutta jatkoa kesälle.

 – Yhtään en oikein tiedä, missä mennään. Kesäkuussa olen käynyt testeissä, mutta kisa on niin eri kuin testitilanne. Toki on harjoituskausi, eikä (kisoista) saa liikaa vetää johtopäätöksiä. Uskon, että monelle tämä tulee hyvään saumaan, että päästään porukalla tekemään hommia ja vähän kisafiilikseen, Piippo sanoi.

Kilpailut hiihdetään kokonaisuudessaan Vuokatin rullaradalla. Kilpailut alkavat molempina päivinä klo 10.

Huom! Kilpailuissa on sähköinen ajanotto eli live-tulospalvelua ei ole tarjolla. Tulokset päivitetään mahdollisimman pian kilpailujen jälkeen kisasivuille

Kisasivuilla on myös tarkemmat aikataulut viikonvaihteeseen sekä ilmoittautuneiden listat kaikkiin sarjoihin molemmille päiville.

Kilpailutunnelmia voi parhaiten seurata Vuokatti Sportin instagramista ja Facebookista @vuokattisport. Somekanaviin tulee myös kisakuvia, joita urheilijat ja heidän seuransa voivat omissa somekanavissaan käyttää kuvaajatiedot mainittuina.

Lisätietoja tapahtumasta: Ann-Mary Ähtävä, 0443075759

Kuvassa Perttu Hyvärinen Vuokatinvaaran nousussa tänä kesänä perässään Ristomatti Hakola. Kuva: Heidi Lehikoinen