Roponen upealla hiihdolla vapaan kympin 10:s Oberstdorfissa

Riitta-Liisa Roponen hiihti 28:nnessa MM-kisastartissaan upeasti sijalle 10. Roposen paraatimatka vapaan kymmenen kilometri kilpailu hiihdettiin lämpimässä säässä, mutta latu pysyi suolauksesta johtuen hyvässä kunnossa kisan ajan.

Roponen aloitti hyvin, ja oli väliajoissa top15-tuntumassa. Loppua kohden Roponen piti hyvän vauhdin ja jopa kiristi sitä hieman nousten sijalle 10. Aikaeroa kahdeksanteen sijaan jäi kaksi sekuntia ja pronssimitaliin 37 sekuntia.

”Ihan sikatyytyväinen olen suoritukseen, itku pääsi maaliintullessa. Ihan huikee, ja vielä niin pienet erot paremmille sijoille. Suksi oli tänään liukkaalla päällä ja niin liikuttajakin”, sanoi Roponen, joka löysi maanantain suksitestissä huollon kanssa hyvän parin Jasmi Joensuun pakasta.

Krista Pärmäkoski oli kilpailun 13:s. Pärmäkoski hiihti myös nousujohteisen väliaikalähtökisan kuumassa kelissä.

”Raskas hiihto, en ole ikinä joutunut juomaan väliaikalähtöisessä kisassa. Tänään teki mieli juoda, kun sitä tarjottiin. Oli todella lämmintä ja kuuma, mutta ehjä ja hyvä hiihto, sain kaiken annettua ladulle. Se riitti 13. sijaan”, totesi Pärmäkoski.

Laura Mononen hiihti sijalle 24. ja Anne Kyllönen 40. Kilpailun voitti ylivoimaisesti Norjan Therese Johaug ennen Ruotsin Frida Karlssonia ja Ebba Anderssonia.