Nuorten MM-kilpailut päättyivät maastohiihdon osalta sekajoukkueviestiin – Suomen joukkue kahdeksas

Viestissä hiihdettiin neljä viiden kilometrin osuutta ja Suomen joukkueen muodostivat Vilma NissinenAleksi Parttimaa, Remi Lindholm ja Emmi Lämsä.

Ensimmäisen osuuden hiihtänyt Nissinen toi Suomen ensimmäiseen vaihtoon seitsemäntenä. Parttimaan tullessa toiseen vaihtoon oli Suomen sija kymmenes. Kolmannen osuuden hiihtänyt Lindholm päästi ankkurina hiihtäneen Lämsän matkaan sijalta yhdeksän. Lämsä onnistui saavuttamaan edellä hiihtäneen Itävallan ja ankkuroi Suomen joukkueen maaliin sijalle kahdeksan.

– Kahdeksas sija oli aikalailla sitä, mitä odotettiin. Pojat hiihtivät hyvät hiihdot omalle tasolleen. Vilmalle ja Emmille neljännet kisat viikkoon, oli pikkunapsun liikaa molemmille. Suksen kanssa päästiin kartalle. Päästiin tekemään se työ ja sukset olivat kilpailukykyisiä, kommentoi valmentaja Ilkka Jarva.

Viestivoiton vei Norjan joukkue. Hopealle hiihti Venäjä ja kolmanneksi sijoittui Italia.

Suomen joukkue jäi nuorten MM-kisoissa ilman mitaleja ja suomalaiset eivät päässeet mukaan taisteluihin kärkisijoista. 

– Tarvitaan raakaa työtä, että saadaan parempia tuloksia. Se, kuinka kaukana oltiin suksella pahimmillaan, saa kokonaiskuvan näyttämään vielä huonommalta kuin mitä se on. Ei olla myöskään kuntotasolla siellä, missä halutaan Suomi-nimisenä maana olla, totesi Jarva.

Suomen joukkueen urheilijat ja muut toimijat saivat Jarvalta kiitosta.

– Täytyy nostaa hattua toiminnalle kisoissa. Mielialat ja kommentit pysyivät asiassa ja positiivisena. Näyttämisenhalu pysyi loppuun asti. Toivon, että se kantaa jatkossakin. Asiat täytyy tehdä kunnolla ja taistella tietä ylöspäin, pohti Jarva.

Tulokset

Ilkka Jarvan kommentit SoundCloudissa