Nuorten MM-kilpailut jatkuivat yhteislähtökilpailuilla – Remi Lindholm vastasi parhaasta suomalaissijoituksesta

Suomen joukkueella oli haasteita suksien kanssa ja urheilijat eivät yltäneet mukaan kärkitaisteluihin. Parhaasta suomalaissijoituksesta vastannut Remi Lindholm oli tyytyväinen päivän otteisiinsa.

– Hyvää kulkua oli, ehkä jopa kauden parasta menoa. Vähän harmittaa suksen puolesta. Mennään eteenpäin, tähdätään kohti sekaviestiä, pohti Lindholm.

Aleksi Parttimaa keskeytti kilpailun. Kilpailun voittoon hiihti Norjan Harald Östberg Amundsen. Toisen sijan nappasi nimiinsä Venäjän Sergey Ardashev ja Norjan Håvard Moseby otti pronssia.

Tulokset

Naisten 15 kilometrin kilpailun paras suomalaisnainen oli sijalle 31 hiihtänyt Emmi Lämsä. Lämsä kertoi kropan tuntuneen virkeältä ja koki ettei suksi ollut tänään täysin kilpailukykyinen, mutta totesi sen myös kuuluvan lajin luonteeseen.

– Fiilis oli tosi hyvä, kulku ja jalat tuntuivat hyvältä. Tämä on myös välineurheilua, aina ei voi olla hyvä suksi alla, pohti Lämsä.

Anita Korva oli 34:s ja Anni Alakoski 35:s. Vilma Nissinen keskeytti kilpailun. Ruotsi otti kilpailussa kolmoisvoiton. Mestaruuden vei nimiinsä Ebba Anderson, hopealle hiihti Moa Lundgren ja kolmanneksi sijoittui Emma Ribom.

Tulokset

Kuiva, uudehko lumi on aiheutti tänään Suomen joukkueen haasteet Oberwiesenthalissa. 

– Kaikki hiihtivät paremman suorituksen kuin mitä sijoitukset ovat. Tottakai harmittaa, hyvässä hengessä asia käsiteltiin ja lähdettiin eteenpäin. Keli on sellainen, että suksen laatu merkkaa tosi paljon ajallisesti tulokseen, kertoi valmentaja Ilkka Jarva viitaten tuloksien isoihin aikaeroihin.

– Aletaan päästä jyvälle siihen, että minkä takia ei päästä siihen huippukilpailuun mukaan täällä (Oberwisenthalissa). Kaikki se logiikka, jolla Suomessa laitetaan suksia, se ei täällä päde, jatkoi Jarva.

Suomen joukkueen tämän päiväinen ammattimainen toiminta haastavan päivän jälkeen sai Jarvalta kiitosta.

– Huoltoporukalle iso kiitos. Ammattimaista toimintaa, siihen epäonnistumiseen suhtautumista ja avointa keskustelua urheilijoiden kanssa. Tulokset ei tyydytä ketään, mutta meillä on ammattimainen, hyvä ja positiivinen meininki joukkueessa, totesi Jarva.

Kommentteja SoundCloudissa