Nuorten MM-kilpailut jatkuivat alle 20-vuotiaiden distanssimatkoilla – Jasmin Kähärä parhaana suomalaisena 14:s

Oberwiesenthalin sääolosuhteet ovat vaihdelleet voimakkaasti päivien mittaan. Tänään kilpailut päästiin käymään selkeässä kelissä.

– Pari päivää jännättiin, että millainen keli tähän kisaan tulee. Oli selkeä keli ja suksi toimi hyvin. Suksi oli liukas ja pitoakin riittävästi, pohti Kähärä.

Kähärä aloitti naisten viiden kilometrin kilpailun vahvasti. 

– Neljään kilometriin tuli tosi hyvin. Vähän yllätyinkin, että miten tuli niin hyviä väliäaikoja, kun kuitenkin pertsalla hiihdettiin. Viimeinen mäki oli liikaa, iski kyllä aivan järkyttävä happo ja siinä tuli sijoja alaspäin, kertasi Kähärä suoritustaan.

Suomalaisnaisista myös Hanna Ray hiihti 30 parhaan urheilijan joukkoon ja oli 26:s. Siiri Kaijansinkko oli 38:s ja Ida Haapala 40:s. Kilpailun voitti Norjan Helene Marie Fossesholm ennen Saksan Lisa Lohmannia ja Puolan Izabela Marciszia.

Tulokset

Miesten 10 kilometrin kilpailussa parhaaseen sijoitukseen yli Miska Poikkimäki, joka oli 23:s. Harmilliset kaatumiset sotkivat muuten ehjää kilpailusuoritusta. 

– Kauden parasta distanssia, mutta ei riittänyt tuon parempaan. Kaaduin keskikierroksella pari kertaa. Iski aikamoisen adrenaliinihapon, meni keskikierros palautellessa siitä. Viimeinen kierros tuli taas hyvin. Selvästi taas parempaa, mitä on ollut tällä kaudella. Suunta on ylöspäin, kommentoi Poikkimäki.

Suomalaisista kilpailussa hiihtivät myös Eemil Helander (39:s), Alexander Ståhlberg (47:s) ja Niilo Moilanen (50:s). Kilpailun voitti Yhdysvaltain Gus Schumacher ennen Saksan Friedrich Mochia ja Italian Davide Grazia.

Tulokset

Kommentteja SoundCloudissa