Norjan RAW AIR -kiertue käynnistyi Lillehammerissa – Kykkänen parhaana suomalaisena 23:s

© Jesse Väänänen

Mäkihypyn RAW AIR -kiertue kiertue käynnistyi tänään Lillehammerissa. Päivän kilpailuohjelmassa oli naisten ensimmäinen osakilpailu ja miesten karsintakilpailu. 

Suomen Julia Kykkänen ja Jenny Rautionaho ylsivät molemmat toiselle kierrokselle ja ottivat kilpailusta sijat 23 ja 30. Parhaasta suomalaissijoituksesta vastanneen Kykkäsen kilpailuhypyn kantoivat 109 ja 111,5 metriä. Rautionaho ponnisti 99,5 ja 101,5 metriin.

– Julia pystyi aika kivasti petraamaan tuohon illan kilpailuun, tasapainoinen kisa. Jennyltä myös pientä parannusta aamun hypyistä. Pisteputki jatkuu, lähdetään tästä kohti huomista kisaa ja yritetään parantaa siellä vielä, kommentoi naisten valmentaja Ossi-Pekka Valta.

Kilpailun voitti Japanin Sara Takanashi ennen slovenialaisia Nika Kriznaria ja Ursa Bogatajia. Lillehammerissa jatketaan huomenna naisten osalta toisella henkilökohtaisella kilpailulla.

Tulokset

Eetu Nousiainen 15:s miesten karsinnassa – suomalaiskolmikko selvitti tiensä huomiseen osakilpailuun

Miesten kilpailuohjelmassa oli tänään karsinta. Hyvässä vireessä oleva Eetu Nousiainen vastasi suomalaisittain karsinnan parhaasta sijoituksesta ja oli 129,5 metrin hypyllään karsinnan 15:s.

Kaikki kolme suomalaista selvitti tiensä huomiseen osakilpailuun. Niko Kytösaho oli karsinnan 29:s ja Antti Aalto 40:s. Karsinnan voitti Norjan Johann Andre Forfang, toiseksi sijoittui itävaltalainen Stefan Kraft ennen maanmiestään Manuel Fettneriä.

Tulokset