Norjalle kaksoisvoitto naisten yhdistetyssä – suomalaisilla hyvä hiihto-osuus

© Pepe Korteniemi

Norjan Gyda Westvold Hansen hiihti nuorten maailmanmestaruuteen naisten yhdistetyn kilpailussa Lahdessa. Mäkiosuuden ykkönen säilytti etumatkansa myös Salpausselän rankalla hiihtoladulla. Hopealle sijoittui Norjan Marte Leinan Lund, pronssia voitti hienon nousun hiihto-osuudella tehnyt itävaltalainen Lisa Hirner

– Tuntuu hyvältä. Tämä on ollut kauden tavoitteeni, joten olen iloinen. Rata oli rankempi kuin muistinkaan, Westvold Hansen iloitsi kisan jälkeen.

Westvold Hansen lähti 5 kilometrin hiihtomatkalle 43 sekuntia ennen muita, maaliin tullessa eroa kakkoseen oli yli minuutti. Toiseksi kisassa noussut Leinan Lund starttasi neljäntenä ja karkasi mitaleista taistelleesta ryhmästä jo ensimmäisellä 2,5 kilometrin lenkillä. Pronssimitalisti Hirner hiihti myös mainiosti nousten seitsemänneltä sijalta kolmanneksi. Hän irtautui pronssista taistelleesta ryhmästä toisella kierroksella.

Seuraavat sijoitukset menivät Japaniin. Yuna Kasai oli neljäs ja vuoden 2019 kisojen kultamitalisti Ayane Miyazaki viides. Italian Daniela Dejori sijoittui kuudenneksi.

Hiihto-osuuden nopein oli Venäjän Mariia Kuzmina, joka nousi sijalta 17 seitsemänneksi.

Suomen Annamaija Oinas ja Alva Thors nousivat kumpikin muutaman pykälän hiihto-osuudella. Oinas oli lopputuloksissa 23:s ja Thors 24:s.

– Olen tosi tyytyväinen. Oli rankka rata, mutta onnistuin vauhdinjaossa tosi hyvin, Oinas kertoi.

Oinas lähti ladulle numerolla 26 ja oli hiihtoajoissa 16:nneksi nopein. Thors nousi hiihto-osuudella neljä pykälää ja oli hiihto-osuuden 24. Suomalaiset lähtivät ladulle samaan aikaan aaltolähdössä.

– Ei me suoranaista taktiikkaa oltu sovittu. Yritettiin pitää vauhti alussa rauhallisena, jotta jaksetaan kiristää lopussa, Thors sanoi.

Suomalaiskaksikko jatkaa urakointiaan perjantaina, kun he osallistuvat samana päivänä yhdistetyn sekajoukkuekisaan ja naisten joukkuemäen kilpailuun.