Westvold Hansen mäkiosuuden ykkönen – suomalaiskaksikko omalla tasollaan

Nuorten MM-kisatapahtumat saatiin myös Lahdessa toden teolla käyntiin tyynessä ja aurinkoisessa pakkaskelissä. Normaalimäessä yhdistetyn naisten mäkiosuuden voittoon liiteli Norjan Gyda Westvold Hansen 92 metrin hypyllään. Maailmancupia ja Continental Cupia johtava norjalainen pääsee ladulle 43 sekuntia etumatkalta seuraavaan.

Kärkinaisen takana rintama on tasainen. Italian Annika Sieff rikkoi vahvan norjalaisrintaman ja sijoittui 88 metrin hypyllään kakkoseksi. Muutama sekunti Sieffin perään starttaa norjalaiskaksikko Mille Moen Flatla ja joukon kovimpiin hiihtäjiin kuuluva Marte Leinan Lund.

Suomalaiskilpailijat Annamaija Oinas ja Alva Thors lähtevät samoilla sekunneilla hiihtoladulle. 18-vuotias Oinas oli 73 metrin hypyllään 26. Eroa kärkeen kertyi 3 minuuttia ja 12 sekuntia. 15-vuotias Thors hyppäsi 71,5 metriä ja lähtee ladulle pari sekuntia Oinaksen jälkeen sijalta 28. Kumpikin kuvaili hypänneensä kutakuinkin omalla tasollaan

– Ihan hyvä hyppy. Eilen oli vähän hankalaa, mutta tänään paransin hienosti. Mäki on tosi hyvässä kunnossa ja siitä on kiva hypätä, Oinas sanoi.

Thors arvioi kisahyppynsä olleen hieman koekierrosta parempi.

– Hyppy oli suunnilleen omalla tasollani. Olen tyytyväinen, että sain yhtä hyvän hypyn kuin eilen.

5 kilometrin hiihto-osuudella kierretään kahteen kertaan vaativa 2,5 kilometrin lenkki. Hiihto-osuus alkaa kello 16.00.

Kirjoittanut Leevi Juvakka