Mika Venäläisestä hiihtomaajoukkueen voitelupäällikkö

Suomen Hiihtoliitto on nimittänyt hiihtomaajoukkueen voitelupäälliköksi Mika Venäläisen. Venäläisen sopimus on tehty kausille 2021-2022 ja 2022-2023.
 
Pitkän linjan kokenut huoltomies Mika Venäläinen palaa maastohiihdon huoltoryhmään voitelupäällikön rooliin oltuaan viime kauden poissa maajoukkuehuollosta. Venäläisen huoltomiesura maajoukkueessa alkoi jo vuonna 1997 ja Venäläistä pidetäänkin rautaisena pitovoiteluosaajana.
 
 – Halukkuuttani tehtävään kysyttiin ja mielenkiinnolla otan haasteen vastaan. Aiemmilta kausilta ja edeltäjiltä on jäänyt asioita työkalupakkiin, tästä on hyvä lähteä rakentamaan kokonaisuutta, kommentoi Venäläinen.
 
Hiihtomaajoukkueen ensi kauden päätähtäimenä on Pekingin talviolympialaiset. Voitelupäällikkö aloittaa huoltokokonaisuuden rakentamisen välittömästi kohti olympiatalvea.
 
Hiihtomaajoukkueen taustavoimia on vahvistettu ja myös Matti Haavisto palaa joukkueen ja huollon toimintaan. Haavisto tukee jatkossa ostopalvelusopimuksella maajoukkuetta ja huoltoryhmää logistiikassa sekä muissa huollon toiminnoissa.