Mäkihypyn maailmancup päättyi joukkuekisan seitsemänteen sijaan Planican lentomäessä – ”Loppukausi ollut huikea ja täynnä tunteiden ilotulitusta”

@ Pepe Korteniemi

Mäkihypyn maailmancup päättyi suomalaisten osalta tänään Planican lentomäessä. Joukkuekilpailussa Suomi oli seitsemäs reippaalla erolla kisan kahdeksanneksi jääneeseen Sveitsiin.

Ennakkolaskelmissa Suomen joukkue, Antti AaltoEetu NousiainenKalle Heikkinen ja Niko Kytösaho, taisteli sijoituksista Sveitsiä vastaan. Finaalikierroksen hyvät hypyt miellyttivät myös päävalmentaja Janne Väätäisen mieltä.

”Kiva oli päättää joukkuemäki niin, että eilisen pettymyksen jälkeen kaikki pääsivät päättämään hyvillä suorituksilla kansainvälistä kisakautta”, tiivisti Väätäinen ja nosti Aallon, Nousiaisen ja Kytösahon lisäksi Kalle Heikkiselle kertyneen kansainvälisen kokemuksen kahden lentomäkiviikonlopun osalta.

Eetu Nousiaisen loppukausi oli kokonaisuudessaan onnistunut.  

”Kyllä äkkiä se kauden loppu sitten tuli. Tämä loppukausi on ollut niin huikeeta ja tunteiden täyteistä ilotulitusta, en olisi voinut uskoa alkukauden jälkeen”, iloitsi Nousiainen.

Perjantaisen henkilökohtaisen pettymyksen jälkeen Nousiainen sai tilanteen nollattua.

”Tänään sai höyryt nollattua ja pystyi nauttimaan hyppäämisestä. Oli kyllä 220-metriseen mukavaa lopettaa kausi ja lähteä melkein lomalle. Vielä kuitenkin hypätään Rovaniemen SM-kisat”, iloitsi Nousiainen.

Kalle Heikkinen nousi maailmancupkisoihin loppukaudeksi Salpausselän kisojen jälkeen. Nousujohteisuus ja lentomäkihyppääminen olivat Heikkiselle mieleen.

”Loppukausi oli nousujohteinen, mutta vielä oli lentomäkihyppääminen vaikeantuntuista, kun Kuopiossa ei oikein päässyt Vikersundin jälkeen treenaamaan ja Planicassakin peruttiin viralliset harjoitukset”, tiivisti fiiliksiään Heikkinen, ja kommentoi vielä hyppäämisen olleen hienoa isosta mäestä isolle yleisölle. 

Maailmancupissa Eetu Nousiainen oli paras suomalainen, sijoittuen sijalle 40. Nousiainen kipusi neljästi maailmancupin pisteille hypäten uran parhaan sijoituksen kahdeksannen sijan Oberstdorfin lentomäessä. Niko Kytösaho hyppäsi pisteille kuudesti, kun kauden parhaaksi sijoitukseksi jäi Nizhny Tagilin 18. sija. Kokonaismaailmancupin sijoitus oli 50:s.

Rohkeat peliliikkeet ja kevään positiivinen rumba nousevat kauden highlighteiksi

Mäkimaajoukkueen kauden alku oli vaikea. Yksittäisten urheilijoiden rohkeat peliliikkeet jo ennen kauden alkua ja sen edetessä nousevat päävalmentaja Janne Väätäisen mielessä kauden kohokohdiksi. 

”Antti Aallolla oli pokkaa viheltää peli poikki Rukan kisojen jälkeen ja keskittyä harjoittelemiseen tähtäimenään ainoastaan olympialaiset”, avasi Väätäinen.

”Toiseksi jäi hyvin mieleen Lahden joukkuemäki, sen jälkeen tuli tunne, että joku lähti rullaamaan parempaan suuntaan. Sieltä löytyi myös vapautuneisuus”, jatkoi Väätäinen ja nimesi vielä kolmannen highlightin:

”Koko kevätrumba, on ollut paljon pojilla hyviä suorituksia ja tottakai tuloksellisesti Eetun top10-joukkoon hyppääminen Oberissa”, jatkoi Väätäinen nostaen myös esille Nousiaisen hyvän kotiharjoittelun oman valmentajansa Kimmo Savolaisen kanssa. 

Mäkihyppääjien kausi jatkuu vielä viikon kuluuttua Suomen mestaruus -kilpailuissa Rovaniemellä, kun Ounasvaaran Talvikisatkokoavat niin maastohiihdon, yhdistetyn kuin mäkihypyn Suomen parhaat taistelemaan mestaruuksista 1.-3.4.2022. 

Tulokset
Maailmancupin pistetilanne (ennen viimeistä kilpailua)
Eetu Nousiaisen ja Janne Väätäisen kommentit SoundCloudissa