Mäkihypyn maailmancup jatkuu Ramsaussa ja Engelbergissä – yhdistetyn maajoukkue suuntaa kohti Ramsauta

Pohjoismaisten lajien maailmancupit jatkuvat tiiviinä ensi viikonloppuna Keski-Euroopassa. Mäkihypyn maailmancupia hypätään naisten osalta Itävallan Ramsaussa ja miehet jatkavat Planicasta Sveitsin Engelbergiin. Myös kotimaassa kilpaillaan korkealla tasolla, kun Ruka isännöi tulevana viikonloppuna miesten Continental Cupia.

Yhdistetyn maailmancupin kilpailukausi jatkuu Ramsaussa kahdella henkilökohtaisella kilpailulla. Suomen joukkue palaa kisaladuille nousujohteisen Rukan avausviikonlopun jälkeen. Turvallisen kisamatkan järjestelyihin on kiinnitetty erityishuomiota ja esimerkiksi asumisjärjestelyt on mietitty tarkkaan.

– Meillä on käytössä pieni hotelli yhdessä Suomen naisten mäkimaajoukkueen kanssa. Muita asiakkaita hotellissa ei samaan aikaan ole. Hotellin henkilökunta on myös lupautunut käymään koronatesteissä ennen meidän saapumista, kertoo yhdistetyn päävalmentaja Petter Kukkonen.

Kisajärjestäjä on reagoinut vastuullisesti terveysturvallisuuden ylläpitämiseen. 

– Nykyistä tilannetta ja terveyttä ajatellen järjestelyt on tehty hyvin ja turvallisuustoimet ovat tarkkoja, jatkaa Kukkonen.

Maastohiihdon maailmancup jatkuu Dresdenissä 19.-20. joulukuuta, mutta Suomen joukkuetta ei vielä Saksassa nähdä starttiviivalla. Maastohiihtomaajoukkue palaa maailmancupiin Tour de Skille. Tour de Skin joukkue julkaistaan 21.12.2020. 


Mäkihyppy

Mäkihypyn maailmancup
Ramsau, Itävalta, 17.-18.12.2020

Naiset
Susanna Forsström, Julia Kykkänen, Jenny Rautionaho

Mäkihypyn maailmancup
Engelberg, Sveitsi, 18.-20.12.2020

Miehet
Antti Aalto, Niko Kytösaho

Mäkihypyn Continental Cup
Ruka, Suomi 18.-20.12.2020

Miehet, maajoukkue
Andreas Alamommo, Jarkko Määttä, Eetu Nousiainen

Miehet, kansallinen ryhmä
Mico Ahonen, Arttu Pohjola, Henri Kavilo, Jonne Veteläinen, Eetu Meriläinen, Sami Saapunki, Kalle Heikkinen

Kansallinen ryhmä kilpailee vain perjantaina ja lauantaina. Sunnuntaina Suomea edustaa kolme urheilijaa, jotka ovat perjantain ja lauantain parhaat suomalaishyppääjät.

Mäkihypyn urheilijabiot


Yhdistetty 

Yhdistetyn maailmancup
Ramsau, Itävalta 17.-20.12.2020

Miehet
Ilkka Herola, Eero Hirvonen, Arttu Mäkiaho, Perttu Reponen

Yhdistetyn urheilijabiot