Mäkihypyn kesä-GP päätökseen Saksan Klingenthalissa – Jenny Rautionaho 10. ja Eetu Nousiainen 15.

© Mieczyński

Mäkihypyn kesä-GP:n päätösviikonlopun henkilökohtaiset kilpailut käytiin tänään Saksan Klingenthalissa. Parhaasta suomalaissuorituksesta vastasi Jenny Rautionaho, joka oli kymmenes naisten kilpailussa. Rautionahon hypyt kantoivat 115,5 ja 117 metriä. Julia Kykkänen karsiutui kilpailussa toiselta kierrokselta ja oli lopputuloksissa sijalla 32. Naisten kilpailun voitti Slovenian Ursa Bogataj. Miesten kilpailussa parhaiten suomalaisista sijoittui Eetu Nousiainen, joka oli kilpailun 15. Nousiaisen hypyt olivat 130 ja 123 metriä. Antti Aalto oli kilpailun 26. ja Niko Kytösaho 29. Miesten kilpailun voittoon hyppäsi Dawid Kubacki

Kymmenenneksi naisten kilpailussa sijoittunut Jenny Rautionaho oli kokonaisuudessaan tyytyväinen päivän antiin, vaikka parannettavaakin vielä jäi.

– Kesän kisat on nyt kisailtu ja kymmenenteen sijaan päätin, niin ihan tyytyväinen voi olla. Hypyt ei ehkä olleet vielä ihan sitä tasoa, mitä ne ovat treeneissä olleet, mutta onneksi tässä on aikaa ennen talven kisoja hioa perushyppäämisen tasoa, kertoi Rautionaho.

Päävalmentaja Janne Väätäisen mukaan lähtökohdat miesten kisaan olivat hankalat, sillä sekä viralliset harjoitukset että karsinnat olivat vaikeita.

– Lähtökohdat huomioiden pitää olla tyytyväinen, että meillä oli kaikki kolme miestä tänään toisella kierroksella mukana. Hyppäämisen tasossa on totta kai vielä paljon tekemistä, kun sitä peilaa siihen, mihin pojat parhaimmillaan pystyvät. Päivän parasta antia oli Eetu Nousiaisen tasonnosto itse kilpailuun, Väätäinen summasi.

Miesten kilpailussa 15. sijoittunut Eetu Nousiainen oli samoilla linjoilla päävalmentajan kanssa.

– Oli kyllä mukava tapa päättää kesäkausi tällaiseen kisaan. Jostakin ihmeestä sitä sai taas kaivettua itse kilpailuun reissun parhaat hypyt. Ei ollut mitään ruusuilla tanssimista täällä viikon aikana leirillä ja aiemmat hypyt viikonlopun aikana olivat keskinkertaisia. Todella hyvillä fiiliksillä voi lähteä kohti talvikautta, etenkin kuin kesän jokaisesta kilpailusta sai kerättyä pisteitä, kertoi Nousiainen.

Naisten kesä GP:n kokonaiskilpailun voitti Slovenian Ursa Bogataj ennen toista slovenialaista Nika Kriznaria sekä kolmanneksi sijoittunutta Ranskan Josephine Pagnieria. Miesten kokonaiskilpailun voittoon hyppäsi puolestaan Puolan Dawid Kubacki. Itävallan Manuel Fettner oli toinen ja Puolan Kamil Stoch kolmas.

Naisten kilpailun tulokset
Naisten kokonaiskilpailun tulokset
Jenny Rautionahon kommentit SoundCloudissa

Miesten kilpailun tulokset
Miesten kokonaiskilpailun tulokset
Eetu Nousiainen kommentit SoundCloudissa

Seuraa joukkuetta sosiaalisessa mediassa

Ski Jumping Team Finland – #sjteamfin I Facebook I Instagram I Twitter