Mäkihypyn ja yhdistetyn kesä-SM-kisat kilpaillaan viikonloppuna Kuopiossa – Puijon uusi rullahiihtorata kisakäytössä ensimmäistä kertaa 

Yhdistetyn SM-mitaleista tullaan käymään kovaa kilpailua. Kotikenttäedun omaava Puijon Hiihtoseuran Ilkka Herola saa vastaansa muun muassa Jyväskylän Hiihtoseuraa edustavan Eero Hirvosen. Yhdistetyn urheilijat pääsevät ensimmäisinä kilpailemaan Puijon uudella rullaradalla. 

“Lähden hyvillä mielin korkkaamaan uutta rullarataa loistaviin olosuhteisin Puijolle. Toivon, että hyppy kulkee ja hiihto on nautintoa. Kesäkauden harjoittelu on mennyt hyvin, mäkipuolella on tapahtunut koko maajoukkueella kehittymistä ja siinä mielessä haastajia riittää, eikä mikään tule ilmaiseksi”, Herola kertoo kisojen alla.  

Yhdistetyn ykkösmiehellä Herolalla on puolustettavanaan sekä yhdistetyn Suomen mestaruus että joukkuemäen mestaruus.  

“Näistä kultaa lähdetään hakemaan”, jatkaa Herola.  

Mäkihypyn kilpailuista odotetaan myös tulevan tasaisia. Mäkihyppymaajoukkuetta luotsaavalle, Kuopiosta kotoisin olevalle Janne Väätäiselle kesä-SM-kilpailut ovat ensimmäinen kilpailutapahtuma nykyisessä valmentajanpestissä. Väätäinen kertoo, että mäkimaajoukkue on saanut harjoitella ilman loukkaantumisia sekä terveenä, ja on valmis tulevan kauden haasteisiin.  

“Tuntuma joukkueen tekemiseen on hyvä, pojat ovat tehneet töitä hyvin ja odotettavissa onkin tasainen kilpailu. Antti Aallolle pitäisi löytyä useampiakin haastajia”, toteaa Väätäinen.  

Mäkimaajoukkue odottaa innolla pääsevänsä tositoimiin pitkän harjoittelukauden jälkeen kilpailukauden loppuessa lyhyeen keväällä koronaepidemian vuoksi. 

Viikonlopun kilpailut käynnistetään lauantaina yhdistetyn kilpailuilla ja mäkihypyn osalta illansuussa hypätään HS70-mäessä parikilpailu ja HS100-mäessä joukkuemäen kilpailu. Joukkuekilpailuun on ilmoittautunut yhteensä 12 kolmihenkistä joukkuetta. Tyttöjen mäkihyppyharrastuksen suosion lisääntymisestä kertoo ennätysosanotto naiset 18-vuotiaiden sarjassa. Sunnuntaina SM-kilpailut jatkuvat mäkihypyn henkilökohtaisilla kilpailuilla.  

Kilpailunjohtajana kesä-SM-kilpailuissa toimii  Tuomas Pursiainen

Kilpailuihin on yleisöllä vapaa pääsy koronarajoitukset huomioiden.Tapahtuman järjestelyissä ja läpiviemisessä noudatetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön antamaa ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemisestä. 

Kilpailuohjelma 


Lauantai 3.10. 

9:30 Yhdistetyn mäkiosuus | HS70, N18 

10:15 Yhdistetyn mäkiosuus | HS100, M18 

11:00 Yhdistetyn mäkiosuus | HS127, M yleinen 

12:15 Yhdistetyn hiihto | N18 5km, M18 10km
13:15 Yhdistetyn hiihto | M yleinen 10km
16:00 Parikilpailu | HS70, N/M18 (2-jäseniset joukkueet, tyttö/poika)

17:30 Joukkuemäki | HS100, M yleinen (3-jäseniset joukkueet) 


Sunnuntai 4.10. 

10:15 Erikoismäki | HS70, N18  
11:30 Erikoismäki | HS100, N/M18 ja N yleinen
14:00 Erikoismäki | HS127, M yleinen

Seuraa kesä-SM-kisoja Puijon Hiihtoseuran Facebookissa ja Instagramissa @puijonhiihtoseura.

Live-tulospalvelu | Tapahtumasivut