Maastohiihdon nuorten urheilijoiden ja valmennuksen kehittämisen rahaston avustushaku on auki

Suomen Hiihtoliitto avaa jälleen haettavaksi avustuksia Maastohiihdon nuorten urheilijoiden ja valmennuksen kehittämisen rahastosta.

Rahasto perustettiin vuonna 2019, kun yksityishenkilö lahjoitti Suomen Hiihtoliitto ry:lle 300 000 (kolmesataatuhatta) euroa. Rahastosta myönnetään avustuksia nuorten lahjakkaiden ja lupaavien maastohiihtäjien sekä hiihtoseurojen valmennus- ja koulutustoiminnan tukemiseen kolmen vuoden aikana. Viime vuonna jaettiin ensimmäiset stipendit ja tuet.

Nyt haettavaksi on avattu nuorten lupaavien urheilijoiden tuet. Myönnettävät avustukset vuosittain ovat 2000-3000€/urheilija ja ne kohdistetaan 17-23-vuotiaiden urheilijoiden tukemiseen (kaudella 2022-2023: vuosina 1999-2005 syntyneet). 

Avustuksen myöntökriteerit

1. Menestys kansainvälisissä arvokilpailuissa                

  • MC- ja MM-kilpailut
  • Nuorten MM-kilpailut                      
  • EYOF-, YOG- ja Nuorten Pohjoismaiden mestaruuskilpailut

2. Menestys yleisen sarjan ja nuorten SM-kilpailuissa
3. Menestys kotimaisissa nuorten cupeissa 


Avustusta voivat hakea myös parahiihtäjät erillisen kriteeristön mukaisesti.

Nuorten lupaavien urheilijoiden kohdalla voidaan huomioida sairastumisesta tai loukkaantumisesta aiheutuneet kehitysesteet, jolloin uraa tarkastellaan usean kauden perusteella.

Avustusta on mahdollista hakea tällä lomakkeella 31.5.2022 saakka. Päätökset tehdään kesäkuun puoliväliin mennessä ja avustuksen saajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti. 

Lisätietoja rahastosta nettisivuilta ja avustusten hakemisesta valmentaja Jussi Simulalta, puh. 044 371 6364, jussi.simula@vrua.fi