Maailmacupkausi päättyi Herolan 3. sijaan – Herolalle myös parhaan hiihtäjän titteli

Ilkka Herola kipusi palkintopallille kauden viimeisessä osakilpailussa ollen kolmas. Palkintopallisija oli haarukassa erinomaisen mäkiosuuden jälkeen, kun Herola oli viidentenä 133,5 metrin hypyllään.

”Tavoitteena oli, että olisin avannut kovaa ja pitänyt sellaista vauhtia, että olisi porukka karissut matkalla. Ei ollut ehkä ihan paras päivä ladulla. Vikalla kiekalla aloin jo lataamaan hieman loppukiriin, että olisi imusta päässyt suikkaamaan ohi, mutta ei tälläkään kertaa”, kertoi Herola, joka taipui loppukirissa Saksan Fabian Riesslelle.

Enemmän loppukirihäviötä Herolaa harmitti pitkän hypyn alastulo, johon ei telemarkkeja osunut.

”Varmaan kauden paras kisaveto. Alastulo kaiveli vähän, siinä meni muutama piste. Enemmän jäi siis tänään telemarkista kiinni (mäessä) kuin hiihdosta”, totesi Herola. 

Kauteensa Herola on kaikin puolin tyytyväinen.

”Hieno kausi, tosi tasaista suorittamista. Jokaiseen viikonloppuun lähtiessä ollut semmoinen olo, että tulosta voi tehdä. Tulosta olisi voinut toki tehdä enemmänkin, aina ei kisahypyt onnistuneet.”

Päävalmentaja Petter Kukkonen nosti tehdyt ja tulevat muutokset kauden päällimmäisiksi ajatuksiksi.

”Oman joukkueen sisällä hyvin hankala kausi. Yksi urheilija on menestynyt tosi hyvin, muilla on ollut vaikeuksia. Nyt on kuitenkin reagoitu siihen, ja olemme valmiita uusimaan mäkihyppyvalmennusta kovalla kädellä”, sanoi Kukkonen.

Ilkka Herolaa päävalmentaja kehui suunnan muutoksessa kauden puolivälin jälkeen.

”Kauden lopuksi Ilkka oli varmasti parhaassa kunnossa, mitä ikinä. Erityisesti hyppäämisessä Seefeldin jälkeen, hyppäämisen taso oli hyvin lähellä sitä, mitä syksyllä nähtiin. Oli hienoa nähdä, että hän pystyi hyvät harjoitushypyt siirtämään kilpailukauden loppuun”, pohti Kukkonen.

Eero Hirvonen oli päätöskilpailun 37:s, Leevi Mutru 38:s ja Arttu Mäkiaho 41:s. Mutru jatkaa kilpailukauttaan huomenna sunnuntaina Lahden Continental Cupissa.

Kokonaiscupissa Herola oli kahdeksas, mikä on toiseksi paras miehen uralla. Sen sijaan ensimmäistä kertaa Herola nappasi ”Best Skier” – parhaan hiihtäjän palkinnon, pitäen takanaan Italian Alessandro Pittinin.

Muista suomalaisista maailmancupin pisteille ylsivät Eero Hirvonen (36:s), Leevi Mutru (44:s) ja Wille Karhumaa (46:s).

Tulokset
Maailmancupin lopputulokset
Best Skier Trophy

Ilkka Herolan, Leevi Mutrun ja Petter Kukkosen kommentit SoundCloudissa

KUVA: Flawia Krawczyk