Lylynperä tyytyväinen sprinttikauteensa – kauden toiseksi parhaassa kisassa sijalle 14.

Lylynperä taisteli viimeiseen saakka välieräpaikasta.

”Hyvä kisa tänään, vaikka raskas jalka oli Salppurin kisojen jälkeen. Karsinta lähti hyvin käyntiin ja erähiihdossa viimeisessä nousussa oli hyvin tilaa ja nousin kolmanneksi. Maalisuoralla oli vielä tiukka vääntö Harsemin kanssa välieräpaikasta”, tiivisti Lylynperä, joka taipui pienellä erolla ja jäi jatkopaikasta.

Lylynperä on nostanut tasoaan kuluvalla kaudella sprinttihiihdoissa top20-joukkoon. Paras sijoitus on 12. ja vain kahdesti hän on pudonnut jatkosta.

”Neljä vapaan sprinttiä oon hiihtänyt, joista sijat 12., 14. ja 19. sekä Planican ynnä muut. Kohtuullisen hyvä vapaan sprinttikausi mulla kuitenkin”, jatkoi Lylynperä ja täsmensi, että myös perinteisellä on kulkenut kahdesti erävaiheeseen saakka.

Maailmancupin pistetilinsä normaalimatkoilla Salpausselällä avannut Jasmi Joensuu hiihti myös pisteille rohkealla hiihdolla. Joensuu oli 24:s.

”Oli hieno päivä tänään. Tiesin aamulla verkassa, että tulee hyvää hiihtoa. Erähiihto oli semmoinen, että siinä ei ollut mitään hävittävää, lähdin rohkeasti. Yllättävän hyvin pysyin mukana viimeiseen 200 metriin saakka”, ensimmäisistä sprinttipisteistä iloinnut Joensuu sanoi.

Krista Pärmäkoski oli 21:s ja Anne Kyllönen 29:s. Pärmäkoski ja Kyllönen jatkavat kilpailukauttaan Holmenkollenilla lauantaina.

Tulokset

Miehissä karsinnasta jatkoon etenivät Lauri Vuorinen ja Ristomatti Hakola. Miehet jäivät kuitenkin alkuerävaiheeseen.

Parhaimman karsintansa tälle vuodelle hiihtänyt Vuorinen harmitteli erityisesti erähiihtonsa starttia.

”Karsinta oi tänään hyvää menoa, varmasti parhainta vapaalla. Erässä huono lähto tuli, oli tavoitteena päästä kärkipaikalle. Jouduin tekemään ohituksia, eikä ollut sitten enää paukkuja puolustaa sijoituksia. Ei jäänyt jossiteltavaa”, totesi Vuorinen.

Lauri Vuorinen oli kilpailun 21:s ja Ristomatti Hakola 27:s. Karsintaan jääneet Verneri Suhonen 46:s ja Karri Hakala 50:s.

Tulokset

Urheilijoiden kommentteja SoundCloudissa

Kuva: Touho Häkkinen