Leitner ja Lange jatkoivat voittokulkuaan Lahden Continental Cupeissa

Mäkihypyn osakilpailussa kärkisijoista käytiin jälleen kovaa taistelua. Ykkössijasta ei kuitenkaan ollut epäilystä, kun jo eilen vahvasti hypännyt Leitner jatkoi tänään siitä, mihin eilen jäi. Leitner sai tehtyä tänään kaksi tasaista kisasuoritusta ja nappasi voiton 22,4 pisteen marginaalilla.

Itävaltalaisen kilpailuhypyt kantoivat 125,5 ja 127,5 metriä.

– Olen todella tyytyväinen, molemmat hypyt olivat hyviä. Kuten jo eilen sanoin, pidän Lahden suurmäestä, totesi Leitner.

Kilpailun toiseksi hyppäsi Slovenian Kos Lovro ja kolmannen sijan vei Puolan Pawel Wasek

Palkintojenjaossa nähtiin myös suomalaisväriä, kun Jarkko Määttä oli kilpailun kuudes. Määttä hyppäsi koko viikonlopun vahvasti ja vei tänään myös koekierroksen nimiinsä. Määtän kilpailuhypyt kantoivat 116,5 ja 124 metriä.

– Ensimmäinen kisakierros vähän lipsahti. Toisen kierroksen hyppy oli taas normaali, hyvä hyppy. Lahden mäki on kiva mäki hypätä. Hyppyyn on löytynyt myös hyviä juttuja ja hyppääminen on mennyt eteenpäin, kertoi Määttä.

Pistesijoille ylsi myös Eetu Nousiainen, joka oli 26:s. Andreas Alamommo oli 38:s.

Yhdistetyn kilpailu noudatti samaa kaavaa kuin eilen. Kilpailun voittoon yltänyt Jakob Lange oli mäkiosuuden neljäs, mutta nousi ladulla 5 kilometrin matkan jälkeen kärkeen ja ylitti maaliviivan ensimmäisenä ennen Norjan Kasper Moen Flatlaa.

– Starttasin taas kovaa ja lähdin hiihtämään Flatlaa kiinni. Pääsin lopulta irti melko helposti, pohti Lange.

Kolmannesta sijasta käytiin kovaa taistelua ja lopputuloksia tarkasteltiin maalikamerasta. Kolmas sija merkittiin lopulta Italian Raffaele Buzzille.

Suomalaisittain parhaasta sijoituksesta vastasi Rasmus Ähtävä, joka oli 14:s. Ähtävä onnistui mäkiosuudella tänään hyvin ja oli 123,5 metrin hypyllään mäkiosuuden kuudes.

– Mäkiosuus oli super hyvä, siellä loksahti asioita kohdalleen, pohti Ähtävä.

Ähtävä on sairastellut kuluneen viikon aikana ja urheilija totesi sen tuntuneen vielä eilen ladulla. Tänään kulku oli jo parempaa.

– Hiihto-osuus oli parempi kuin eilen, tänään jaksoin hyvin. Jaksoin kiristää loppuun asti, totesi Ähtävä.

Continental Cupin pisteille pääsivät myös Leevi Mutru (17:s) ja Olli Salmela (23:s). Muista suomalaisista Jesse Pääkkönen oli 33:s, Arsi Tietäväinen hiihti sijalle 41 ja Timi Heiskanen sijalle 42.