Lake Placid 2023: Suomalaisilla mitalijuhlat maastohiihdon sprintissä

Maastohiihdon vapaan hiihtotavan sprinteissä juhlittiin kahta suomalaismitalia Lake Placidin universiadeissa. Tiia Olkkonen aloitti juhlat naisten finaalissa hopealla ja Verneri Poikonen nappasi hetkeä myöhemmin kultaa miehissä.

– Ihan huiput tunnelmat, tuli kyllä kylmikset tuossa maalissa. On ollut vähän vaikea alkukausi, niin tämä kyllä tuntuu nyt todella hyvältä, kiteytti iloinen Olkkonen.

– Tuntui mahtavalta tulla maaliviivan yli. Päivä alkoi huonosti ja aika-ajo tuntui pahalle. Soitin jo valmentajalle aika-ajon jälkeen, että eihän tästä tule mitään. Alkuerä oli ok, semifinaalissa sitten hyydyin, mutta onneksi pääsin lucky loser -paikalta viimeisenä finaaliin. Jotenkin nuo finaalit tuntuu sytyttävän, ja sain vielä hyvän energiabuustin tuohon vikaan nousuun. Tiesin, että kun kolmannelta paikalta lähden vikaan laskuun, niin kyllä mä mitaleilla olen. Ihan karmean hyvän suksen huoltoporukka, Ström ja kumppanit, laittoi tänään. Pystyin hyödyntämään peesipaikan ja tulemaan sieltä laskusta ohi. Mutkasta pääsin sisään ja kärjessä loppusuoralle, ja silloin tiesin, että ei musta kyllä enää kukaan ohi tule, sanaili Poikonen.

Tiia Olkkonen edustaa Haapajärven Kiiloja ja Vuokatti-Ruka urheiluakatemiaa. Hän opiskelee Lapin yliopistossa, ja häntä valmentaa Topi Huttunen.

Verneri Poikonen edustaa Äänekosken Huimaa ja Vuokatti-Ruka urheiluakatemiaa. Hän opiskelee Jyväskylän yliopistossa, ja häntä valmentaa Jussi Simula.

Universiadit on kansainvälisen opiskelijaurheiluliiton FISUn (Fédération Internationale du Sport Universitaire, International University Sports Federation) alainen monilajinen urheilutapahtuma. Universiadeihin voi osallistua korkea-asteella (yliopistot, ammattikorkeakoulut) opiskeleva tai aikaisintaan kisoja edeltäneen kalenterivuoden aikana valmistunut 17-25 -vuotias urheilija.

Vuoden 2023 talviuniversiadit kisataan Lake Placidin legendaarisissa olympiamaisemissa 12.-22.1.2023. Kilpailuohjelmassa on 12 lajia, joista kahdeksassa nähdään suomalaisedustusta. Mukana on yhteensä reilut 1600 urheilijaa 50 eri maasta.

Kisajärjestäjien sivut ja tulospalvelu
Olympiakomitean kisasivut