Lake Placid 2023: Maastohiihdon mitalijuhlat jatkuivat Lake Placidissa keskiviikkona

© Porter Binks/FISU Games

Maastohiihdon mitalivauhti jatkui, kun Hilla Niemelä voitti toisen kultamitalinsa Lake Placidin universiadeissa. Hän pääsi viiden kilometrin vapaan hiihtotavan takaa-ajokisaan 18 sekunnin marginaalin turvin eilisen ylivoimaisen esityksen jälkeen. Niemelä kasvatti eroa jo yli 20 sekuntiin, mutta Viron Mariel Pullesin kova veto viimeiseen pitkään nousuun kavensi eron noin kymmeneen sekuntiin. Niemelä kesti ja tuli maaliin ykkösenä 7,8 sekunnin turvin.

– Tosi tyytyväinen olen. Oli tänään aika raskasta. Latu oli nihkeä ja aika hidas, mutta onneksi oli riittävä ero tuonne taakse. Vaikka vähän meinasin tummua tuolla tokalla kierroksella, niin se silti kuitenkin riitti, iloitsi Niemelä.

Tiia Olkkonen lähti ladulle 11:ntenä ja paranteli sijoitustaan nousten kisassa kahdeksanneksi. Siiri Kaijansinkko piti eilisen sijoituksensa ja oli 23:s. Myös Vilja Kauranen otti edellä meneviä reippaasti kiinni ja nousi sijalta 39 sijalle 27.

Miesten 10 kilometrin takaa-ajokisassa kärjessä lähtenyt Ryo Hirose piti pintansa ja tuli voittajana maaliin ennen Norjan Andreas Kirkengiä. Suomalaisista Verneri Poikonen starttasi matkaan sijalta 22 ja napsi edellä meneviä kiinni nousten sijalle 13. Juha Nurmi oli 20:s.

Kisajärjestäjien sivut ja tulospalvelu
Olympiakomitean kisasivut 

Universiadit on kansainvälisen opiskelijaurheiluliiton FISUn (Fédération Internationale du Sport Universitaire, International University Sports Federation) alainen monilajinen urheilutapahtuma. Universiadeihin voi osallistua korkea-asteella (yliopistot, ammattikorkeakoulut) opiskeleva tai aikaisintaan kisoja edeltäneen kalenterivuoden aikana valmistunut 17-25 -vuotias urheilija.

Vuoden 2023 talviuniversiadit kisataan Lake Placidin legendaarisissa olympiamaisemissa 12.-22.1.2023. Kilpailuohjelmassa on 12 lajia, joista kahdeksassa nähdään suomalaisedustusta. Mukana on yhteensä reilut 1600 urheilijaa 50 eri maasta.