Krista Pärmäkoski ylivoimainen vapaan väliaikalähdössä Kuopiossa – Niko Anttolalle ensimmäinen Suomen Cup -voitto

© Touho Häkkinen

Hiihdon Suomen Cup jatkui tänään lauantaina Kuopiossa vapaan hiihtotavan 12 kilometrin väliaikalähtökilpailuilla. Naisten kilpailun voittoon, yli kahden minuutin voittomarginaalilla, hiihti Krista Pärmäkoski. Miesten kilpailun kärkisijoista käytiin kovaa kamppailua, lopulta maaliviivan nopeimpana ylitti Niko Anttola. Voitto oli Anttolalle ensimmäinen Suomen Cupissa. 

Naisten kilpailun voittaja oli tyytyväinen päivän kulkuunsa.

– Oli helppo hiihtää. Vähän ennen maalia minulle huudettiin, että eroa on minuutti ja 50 sekuntia. Ajattelin, että otetaan se kahteen minuuttiin. Lähdin myös ajamaan uutta monosysteemiä sisään, välineet toimivat tosi hyvin, kommentoi Pärmäkoski.

Kilpailussa toiselle sijalle hiihti Vilma Nissinen (+2:04.5) ja Jasmin Kähärä oli kolmas (+2:11.4).

Tulokset
Suomen Cupin kokonaistilanne

Niko Anttola onnistui erinomaisesti vauhdinjaossaan Puijon kovalla radalla ja pystyi repimään eroa kovimpiin vastustajiinsa kilpailun viimeisellä kierroksella.

– Ajattelin, että lähden ensimmäiseen nousuun ja työpätkään suhteellisen rauhallisesti. Tavoitteena oli hiihtää tasaisia kierroksia. Yllättävän hyvä kulku tänään. Kiva huomata, että kroppa toimii normaalisti. Hyvä tästä on jatkaa, pohti Anttola

Toiseksi hiihtänyt Arsi Ruuskanen jäi lopulta voittajalle 4,2 sekuntia. Lauri Lepistö oli kolmas (+13.7). Iivo Niskanen oli kilpailun neljäs (+14.5).

Tulokset
Suomen Cupin kokonaistilanne

Kuopiossa jatketaan huomenna perinteisen hiihtotavan viesteillä. Naisten kilpailu käynnistyy klo 12, miesten viesti käydään klo 13.15 alkaen. Joukkueiden kokoonpanot vahvistetaan Suomen Cupin nettisivuilla klo 19 jälkeen.