Krista Pärmäkoski toinen Holmenkollenin 30 kilometrillä

© Jesse Väänänen

Maastohiihdon maailmancup jatkui tänään Oslon Holmenkollenilla naisten perinteisen hiihtotavan 30 kilometrin yhteislähtökilpailulla.Krista Pärmäkoski nousi jälleen kilpailun päätteeksi palkintopallille hänen ollessa kilpailun toinen. Kilpailun voitti Therese Johaug, joka kilpaili maailmancupissa viimeistä kertaa kotiyleisön edessä. Johaugin kilpaura päättyy ensi viikonloppuna Falunissa. Kolmannelle sijalle taisteli Ruotsin Jonna Sundling

Toiseksi hiihtänyt Pärmäkoski oli vielä kisaan lähdettäessä hieman epävarma vireestään. Kroppa lähti kuitenkin toimivaan hyvin. 

– Kaikki meni tänään hyvin, energiat riittivät hyvin. Olin vähän epävarma, kun harjoitukset eivät ole tällä viikolla tuntuneet hyvältä ja on ollut väsymystä. 

– Aika paljon olin tänään keulapäässä ja mietin, että tuhlaanko voimiani siinä. Löytyi hyvät sukset ja vaihtoboksiin laitoin vielä paremman parin. Kakkossuksi oli älyttömän liukas ja käytännössä laskin karkuun, kertasi Pärmäkoski päivän kisaansa.

Suomen joukkueelta nähtiin kilpailussa loistava joukkuepanos, kun neljä urheilijaa mahtui 13 parhaan joukkoon. Kerttu Niskanentaisteli loppuun saakka kolmannesta sijasta, mutta oli lopulta kilpailun neljäs. Johanna Matintalo oli 12:s ja Anne Kyllönen 13:s. Jasmi Joensuu (35:s) ja Eveliina Piippo (40:s) jäivät tänään maailmancupin pisteiden ulkopuolelle.

Johanna Matintalo oli tyytyväinen päivän otteisiinsa. Taktiikka suksien vaihtoon toimi hyvin.

– Ehjä ja tasapainoinen suoritus tänään. Vähän tuli kylmä hiki, kun huomasin suksien vaihtoon mennessä, ettei kukaan muu meidän ryhmästämme tullut vaihtamaan. Jäin yksin, mutta lähdin raivolla ajamaan ryhmää kiinni. Lopulta pystyin maaliin tullessa kaikki siitä ryhmästä voittamaan yhtä lukuun ottamatta. Lopputuloksen kannalta oli varmasti oikea ratkaisu vaihtaa sukset siinä, kommentoi Matintalo.

Tulokset

Urheilijoiden kommentteja SoundCloudissa