Kauden 2024–2025 kilpailulisenssit ja Skipassit lunastettavissa 1.6. alkaen

© Touho Häkkinen

Uusi lisenssi- ja kilpailukausi alkaa 1.6.2024. Kauden 2024–2025 kilpailulisenssit, Skipassit ja FIS-koodit ovat lunastettavissa 1.6. alkaen Suomisportissa. Lisenssien ja vakuutusten myyntikausi on jatkossa sama kuin niiden voimassaolokausi. Tällä halutaan vähentää sekaannuksia vakuutuksen ja lisenssin voimassaoloajoissa erityisesti korvaustilanteissa. Kauden 2023–2024 lisenssivakuutus säilyy katkeamatta voimassa, kun uuden lisenssin ja vakuutuksen maksaa kesäkuun aikana. 

Kaudella 2024–2025 aikuisten ja nuorten Skipasseihin ei enää sisälly automaattisesti Sporttiturva-vakuutusta, vaan vakuutus on valittavissa Suomisportin ostoprosessissa erikseen, kuten lisenssejä ostettaessa. Vakuutusta ei tarvitse lunastaa lisenssin/Skipassin yhteydessä, mikäli liikkujalle on jo hankittu vastaava, kilpaurheilun kattava vakuutus muualta. Skipasseihin sekä maastohiihdon, mäkihypyn ja yhdistetyn B2-lisensseihin valittavissa olevassa Sporttiturvassa on 100 euron omavastuu jokaista äkillistä tapahtumaa kohti. Muiden lisenssien Sporttiturvassa on 200 euron omavastuu. Pohjola Terveysmestari -palvelu auttaa vahinkotapauksissa. 

FIS-koodi kannattaa maksaa kesällä lisenssimaksun yhteydessä – näin varmistaa koodin säilymisen aktiivisena ilman katkoksia.  

Kustannus Oy Juoksija tarjoaa Hiihto-lehteä normaalia edullisempaan 42 euron vuosikertahintaan lisenssimaksun yhteydessä. Kun lehden maksaa heti kesällä, saa kaikki kesä-toukokuussa ilmestyvät numerot kotiinsa ajallaan.  

Myös Hiihdon Valmentajakerhon ja Suksihuoltajakerhon sekä Mäkituomarikerhon jäsenyyden kaudelle 2024–2025 voi lunastaa 1.6. alkaen.