Inkki Inola jäi niukasti erävaiheesta parahiihdon MM-kisoissa – ajatukset suunnattu Pekingin paralympialaisiin

Näkövammaisten kategoriassa kilpaileva parahiihtäjä Inkki Inola pääsi opashiihtäjä Arttu Kaarion kanssa tänään tosi toimiin parahiihdon MM-kisoissa Norjan Lillehammerissa. Perinteisen sprintissä tuloksena oli 10. sija, mikä ei aivan riittänyt erävaiheeseen. 

Inolan MM-kilpailumatkaa varjosti korona-altistuksesta johtunut karanteeni. Karanteenin vuoksi Inola ei ehtinyt osallistumaan MM-hiihtojen muille matkoille. Sprintissä Inola tavoitteli finaalipaikkaa ja oli luonnollisesti pettynyt päivän tulokseen. 

”Todella pienet erot oli tämän päivän sprintissä ja harmittavan pienestä jäi jatkopaikka kiinni. Oma meno ei ollut tänään sellaista, mitä itseltä odotin eilisen avaavan vedon jälkeen. Eilen kulku oli hyvää ja lihas tuntui herkälle”, kertoi Inola ja kehui samaan aikaan suksia kiitellen huoltaja Raimo Uusi-Autinerinomaista työtä. 

Inolan vahvuudet eivät näkyneet päivän hiihdossa. 

”Suurin syy heikkoon tulokseen löytyy sukan ja pipon väliltä. Jalkojen lihaksisto ei toiminut vuorohiihdossa normaalisti, joten ylämäet, jotka ovat normaalisti oma vahvuus, menivät tänään heikommin”, jatkoi Inola. 

Kansainvälinen kilpailukausi jatkuu Inkki Inolalla ja Arttu Kaariolla maaliskuussa Pekingin paralympialaissa, jossa päämatka on perinteisen 20 kilometrin kilpailu. 

”Seuraavaksi katseet käännetään kohti Pekingiä. Perinteisen hiihto on tällä kaudella kulkenut hyvin normaalimatkoilla, joten Pekingissä päämatka on 20 kilometrin pertsalla. Seuraavat viikot keskitytään hiomaan erityisesti tasuria parempaan kuntoon. Toinen tärkeä matka on vapaan sprintti. Sitä varten koetetaan saada nopeat solut ainakin tuon pari sadasosaa nopeammaksi ennen Pekingiä”, kertoi Inola paralympialaisten suunnitelmistaan.

Vapaan sprintistä Inola tavoittelee mitalia; vähintäänkin useampia hiihtoja päivän MM-kisastarttiin verrattuna.  

Koska tarjolla ei enää ole kansainvälisiä kilpailuja, valmistavat kisat kilpaillaan Suomessa. 

”Helmikuun 8. päivä lähdemme alppimajaan valmistavalle leirille. Sitä ennen pyritään käymään Suomessa pari kansallista kisaa, jotta kisa vire pysyy yllä”, lopetti Inola.

Pekingin paralympialaiset käydään 4.-13.3.2022. Inkki Inola valittiin opashiihtäjä Arttu Kaarion kanssa paralympiajoukkueeseen joulukuussa. 

Tulokset