Inarissa kilpaillaan viikonloppuna pitkän tauon jälkeen maastohiihdon SM-mitaleista

© Touho Häkkinen

Tulevana viikonloppuna Inarissa kilpaillaan talven toiset maastohiihdon yleisen sarjan SM-kilpailut. Viikonlopun ohjelmassa ovat naisten 5 kilometrin ja miesten 10 kilometrin väliaikalähtökilpailut perinteisellä hiihtotavalla, naisten 3×5 kilometrin ja miesten 4×10 kilometrin viestit sekä naisten 30 kilometrin ja miesten 50 kilometrin väliaikalähtökilpailut vapaalla hiihtotavalla. Viimeksi Inarissa on kilpailtu SM-kilpailujen merkeissä vuonna 1999 samoilla Juutuanvaaran laduilla. 

Inarin SM-kilpailujen kilpailunjohtaja Eero Hietasen mukaan järjestelyitä on tehty kesästä alkaen, ja valmistelut alkavat olla loppusuoralla. 

– Talkooporukassa on kokeneita kisajärjestäjiä, ja talkoilla on tehty valtava työ kisojen eteen. Inarissa osataan järjestää hiihtokisoja, sillä kokemusta on karttunut useiden vuosikymmenien ajan. Inarin kunnan ja sen yhtiöiden panos näiden kisojen mahdollistamiseksi on merkittävä, kuten Inarin kisoista tuleva julkisuuskin. Yhteensä yli 10 tuntia suoraa TV-lähetystä on millä tahansa mittarilla arvokasta myös alueen taloudelle, kertoo Hietanen.

Inarin kunta on muun muassa rakentanut stadionille uuden huoltohallin, jota hyödynnetään kisojen aikana Hiihtoliiton niin kutsuttujen poolifirmojen työtilana. Uudistettu stadionalue on kaikkien urheilijoiden, kuntalaisten ja matkailijoiden käytössä.

SM-kilpailuissa koko tähtikaarti paikalla

Eero Hietanen odottaa jännittävää kisaviikonloppua. Tapahtuma on yleisölle maksuton, sillä yleisölle halutaan ensisijaisesti tarjota kokemus ja elämys huippu-urheilun mukaansa tempaavasta tunnelmasta. 

– Odotamme suurta hiihtojuhlaa, kansallista huippuhiihdon näytöstä. Erityisen ilahtuneita olemme runsaasta kärkihiihtäjiemme osanotosta jokaiselle kolmelle kisapäivälle. Toivomme mahdollisimman hyvää säätä, joka saa ihmiset liikkeelle paikan päälle. Inarin SM-hiihtojen maastot vastaavat kansainvälistä arvokisatasoa. Voisi sanoa, että ne suosivat hyväkuntoisia ja teknisesti hiihtotaitoisia kilpailijoita, Hietanen avaa.

Perjantaina hiihdettäville normaalimatkoille on ilmoittautunut yhteensä 219 urheilijaa, lauantain viesteihin yhteensä 59 joukkuetta ja sunnuntain pitkille matkoille yhteensä 270 urheilijaa. SM-kisat esitetään Viaplaylla sekä Yle TV2:ssa. 

Hiihdon Suomen Cupin verkkosivut
Inarin kisasivut 
Hiihdon Suomen Cupin tulosarkisto

Seuraa Hiihdon Suomen Cupia somessa!

#näytönpaikka #hiihdonsuomencup #schiihto