Ilkka Herolalle yhdistetyn Suomen mestaruus – Alva Thors ja Niclas Malacinski 18-sarjojen mestarit

Herola hyppäsi mäkiosuudella kilpailun kärkeen 0,1 pisteen erolla Otto Niittykoskeen ja piti paikkansa maaliin saakka. 

– Tasainen päivä näin maajoukkueleirin päätteeksi. Ei mitään lentoa, mutta sitä ei ollut odotettavissakaan. Hiihto-osuus oli ensimmäisen kierroksen alusta viimeisen kierroksen loppuun asti vähän raskasta, muuten ihan hyvää menoa, veisteli Herola.

Hopealle hiihto-osuudella noussut Eero Hirvonen lähti kolmannelta sijalta takaa-ajamaan edellä hiihtävää kaksikkoa ja nousi kilpailun nopeimmalla hiihto-ajalla toiseksi.

– Kesä on mennyt hyvin, on mukava päästä kisailemaankin. Ei kuitenkaan ihan sellaiset suoritukset kuin mitä olisin toivonut. Kunto on varmaan parempi kuin mitä kilpailu näytti. Uskoisin, että kun talvea kohti mennään, niin suoritusvarmuus paranee ja saa tasaisempia kilpailusuorituksia, kommentoi Hirvonen.

Pronssia napannut nuorten maajoukkueen Otto Niittykoski oli tyytyväinen päivän kulkuun.

– Onnistunut päivä. Eiliset harjoitukset mäessä toi itseluottamusta ja tänään onnistui kisassakin, se lämmittää kyllä mieltä. Hiihto oli tosi rankkaa hitailla rullilla kovassa maastossa, mutta kyllä sitä maaliin päästiin, totesi Niittykoski.

Ennen yleisen sarjan kilpailua käytiin myös nuorten alle 18-vuotiaiden kesä-SM-kilpailut. Naisten alle 18-vuotiaiden sarjan voitti Alva Thors (Vörå IF) 13 sekunnin erolla Minja Korhoseen (Siilinjärven Ponnistus). Annamaija Oinas (Taivalkosken Kuohu) oli kilpailun kolmas. 

– Rankka kisa, oli tosi kova taistelu kullasta. Hiihtoa on päässyt treenaamaan tosi hyvin kesän aikana. Nyt jatketaan kovaa harjoittelua, totesi Thors

Alle 18-vuotiaiden miesten sarjan ylivoimaiseen voittoon kiiti Ounasvaaran Hiihtoseuran Niclas Malacinski ennen Arsi Tietäväistä (Kiteen Urheilijat) ja Eelis Meriläistä (Jyväskylän Hiihtoseura).

– Mäessä on tullut kesän aikana paljon parannusta. Uusi rullarata oli aika rankka. Lähden kuukauden päästä USA:han ja harjoittelen siellä. Talvella olisi tarkoitus kilpailla Continental Cupissa, kertoi Yhdysvalloissa asuva Malacinski.

Tulokset

Urheilijoiden kommentteja SoundCloudissa

Kuva: Puijon Hiihtoseura