Hiihtoliitto esittää puheenjohtaja Markku Haapasalmea Olympiakomitean hallitukseen

 

Markku Haapasalmi, 69, on toiminut Suomen Hiihtoliiton puheenjohtajana syksystä 2017 alkaen ja jatkaa edelleen toisella kaudellaan. Haapasalmi toimii myös Vuokatin Säätiön hallituksen puheenjohtajana ollen tiiviisti hiihtolajien harjoittelun ja Vuokatti-Ruka Olympiavalmennuskeskuksen ytimessä. 

Työuransa Haapasalmi on tehnyt pankkialalla jääden vuonna 2013 eläkkeelle Nordea Pankki Suomen varatoimitusjohtajan tehtävistä. Urheilussa toimiessaan Haapasalmi on panostanut johtamisen ja talousosaamisen kehittämiseen. Nopea tilannereagointi, mutta myös pitkäntähtäimen suunnittelu haastavissakin oloissa on noussut esille.

”Talous- ja johtamisosaaminen sekä organisaatioiden kehittäminen ovat keskeisiä vahvuusalueitani. Kaikkia näitä on tarvittu myös Hiihtoliiton johtamisessa ja tarvitaan urheilussakin kaikilla tasoilla. Vain hyvällä johtamisella, ihmisiä arvostamalla heitä kyetään energisoimaan, innostamaan ja saamaan yhdessä aikaan hyviä tuloksia”, sanoo Haapasalmi.

Suomen Olympiakomitean hallitusehdokkaana Markku Haapasalmi haluaa tehdä työtä Suomen urheilun ja liikunnan toimintaedellytysten parantamiseksi. Haapasalmi nostaa esille liikunnan yhteiskunnallisen merkityksen hyvinvoinnin ja terveyden tuottajana ja edistäjänä. Hyväkuntoinen ja hyvinvoiva kansa on merkittävä kilpailuetu. Hiihto on tärkeä kansan liikuttaja  ja hiihtolajeja harrastaakin Suomessa lähes miljoona ihmistä. 

Kansanterveyden lisäksi huippu-urheilu on suomalaisille merkityksellistä. Hiihto on ollut yksilölajien olympia- ja arvokilpailumenestyksen kärkilaji viime vuosina. Menestys nousee urheilijoiden edellytyksistä urheilla ammattimaisesti.

”Huippu-urheilumenestys lisää yhteisöllisyyttä, tuo hyvää mieltä ja luo esikuvia nuorille. Lukeudun niiden 80 % joukkoon, jotka haluavat huippu-urheilijoidemme menestyvän arvokilpailuissa, mutta menestykseen tarvitaan ammattimaisuutta ja resursseja. Koen, että Hiihtoliiton strategiassakin painotettu urheilija ammattina on tavoite, jonka eteen meidän johtajien tulee tehdä töitä”, jatkaa Haapasalmi. 

Vapaa-aikana Haapasalmi pitää huolta kunnostaan liikkumalla useita kertoja viikossa. Henkinen vireystila pysyy korkealla mielenkiintoisten luottamustehtävien avulla. 

KUVA: SHL/Touho Häkkinen