Hiihdon Suomen Cup saapuu Kuopion Puijolle ensimmäistä kertaa

© Touho Häkkinen

Maastohiihdon kotimainen kilpailusarja, Hiihdon Suomen Cup, jatkuu Kuopion Puijolla tulevana viikonloppuna 24.-25. helmikuuta. Kaksipäiväisen kisaviikonlopun ohjelmassa on vapaan hiihtotavan 12 kilometrin väliaikalähtökilpailut ja perinteisen hiihtotavan viestit.

Kisaviikonloppu kerää jälleen viivalle niin Suomen ykkösnimiä kuin kovia haastajiakin. Distanssimatkoille on ilmoittautunut peräti 93 naista ja 152 miestä. Ilmoittautuneiden joukossa ovat muun muassa Ristomatti Hakola, Niko Anttola ja kotiladuillaan kilpaileva Iivo Niskanen sekä Krista PärmäkoskiEveliina Piippo ja alkukaudesta läpimurtonsa maailmancup-karkeloihin asti tehnyt Vilma Ryytty. Naisten viestiin on ilmoittautunut 25 joukkuetta, miesten listoilla joukkueita on 37. 

Lähtölistat
12 km V
Viestit – Viestijoukkueiden kokoonpanot vahvistetaan lauantai-iltana joukkueenjohtajien kokouksen jälkeen

Suomen Cupin kiertue saapuu Kuopioon ensimmäistä kertaa.

– Toive Suomen Cupin järjestämisestä on ollut usein esillä niin kilpailijoiden kuin valmentajienkin suunnalta. Tapahtuman järjestäminen on suuri ponnistus seuralle, työtä on tehty paljon. Olemme saaneet mukaan paljon talkoolaisia, se on äärimmäisen tärkeää. Meillä on tulossa oikea talviurheilun superviikonloppu, kun Suomen Cupin lisäksi Kuopiosta löytyy tapahtumia viikonlopun aikana moneen makuun. Lämpimästi tervetuloa Kuopioon, kommentoi kilpailuorganisaation puheenjohtaja Kati Happonen.

Kilpailunjohtaja Esko Valikainen odottaa viikonlopulta onnistuneita, kovia kilpailuja.

– Puijon Hiihtoseura on hyvin kokenut kisajärjestäjä, mutta Suomen Cupin merkeissä kisataan nyt ensimmäistä kertaa. Meillä on käytössä uusittu 3,9 kilometrin kilpalenkki, joka tarjoaa nousu- ja laskuvaativuutta. Yhdessä teemme töitä onnistuneen kilpailutapahtuman luomiseksi, päättää Valikainen.

Suomen Cupin televisiolähetyksiä voi seurata tällä kaudella Yleltä ja Viaplaylta. Kaikki kilpailut esitetään molemmilla kanavilla.

Suomen Cupin kokonaistilanteet
Kisasivut


Seuraa Hiihdon Suomen Cupia sosiaalisessa mediassa
Maastohiihdon Suomen Cup Facebookissa
Twitterissä @schiihto
Instagramissa @hiihdonsuomencup
#näytönpaikka #hiihdonsuomencup #schiihto #hiihto