FIS Council vahvisti maailmancupien kilpailukalenterit sekä jatkoi venäläisten ja valkovenäläisten osallistumiskieltoa toistaiseksi 

© Jesse Väänänen

FIS Council kokoontui Kansainvälisen hiihtoliiton kevätkokouksessa keskiviikkona 24.5. Kokouksessa vahvistettiin tulevan kauden maailmancupkalenterit sekä jatkettiin venäläisten ja valkovenäläisten osallistumiskieltoa. Ruka ja Lahti ovat tuttuun tapaan mukana maailmancupien kilpailukalenterissa, ja maailmancup-kausi starttaa totutusti Rukalta. Lisäksi kokouksessa olivat aiheina MM-kisojen hakijaehdokkaat sekä sääntöpäivitykset. Kevätkokous jatkuu FIS Congressin kokoontumisella torstaina 25.5.  

Maailmancup-kalenterit kaudelle 2023–2024 

Maastohiihdon maailmancup –kilpailukalenteri 
Yhdistetyn maailmancup -kilpailukalenteri Miehet | Naiset  
Mäkihypyn maailmancup -kilpailukalenteri Miehet | Naiset 

Maastohiihdon, mäkihypyn ja yhdistetyn sääntömuutokset  

Maastohiihdossa miehet ja naiset jatkavat viime kauden tapaan kilpailemista maailmancupissa samoilla kilpailumatkoilla. Myös MM-kisojen kilpailumatkat ovat jatkossa samat.  

Mäkihypyssä urheilijoiden mitat mitataan jatkossa digitaalisen mittauslaitteiston avulla. Lisäksi viime kaudella ensimmäistä kertaa hypätty naisten lentomäki on myös tulevan maailmancup-kauden kalenterissa.  

Yhdistetyssä naisten kansainvälisten kilpailujen sääntöihin lisätään 7,5 kilometrin matka henkilökohtaisissa kilpailuissa, joissa hiihdetään Gundersen-menetelmällä.  

Venäläisten ja valkovenäläisten osallistumiskielto  

Venäläisten ja valkovenäläisten urheilijoiden sekä edustajien osallistumiskieltoa FISin alaisessa toiminnassa jatkettiin toistaiseksi.   

MM-kisojen järjestämisen hakijamaat 

FIS Council hyväksyi hakijamaat, jotka ovat hakeneet MM-kisojen järjestämistä vuosina 2028 ja 2029. Pohjoismaisten hiihtolajien MM-kilpailuiden 2029 järjestämistä on hakenut ainoastaan Lahti (Suomi). Planica on puolestaan hakenut mäkihypyn vuoden 2028 lentomäen MM-kisoja.  

Lue lisää Kansainvälisen Hiihtoliiton (FIS) sivuilta