Antti Aalto maailmancupissa sijalle 32 – Suomi Nations Cupin 10:s

Suomalaisurheilijan kilpailukausi ei saanut optimaalista alkua, Aallon loukatessa nilkkansa loka-marraskuun vaihteessa. Aalto pääsi lopulta aloittamaan kautensa kuitenkin jo Rukalta ja keräsi nousujohteisen kauden aikana 133 maailmancupin pistettä. Suomalaisurheilijan kauden paras sijoitus oli kuudes.

Suomalaisista myös Niko Kytösaho keräsi maailmancupin pisteitä. Kytösaho aloitti kauden hyvin ja otti Rukan osakilpailussa kotiyleisön edessä sijan 21. Vaikea kausi antoi valonpilkahduksia Norjan kiertueella ja Kytösaho onnistui esittämään vahvoja, itsevarmoja otteita useampaan otteeseen. 

Maailmancup 2019/2020
32. Antti Aalto (133 pistettä)
58. Niko Kytösaho (10)
​Tulokset

Suomalaisurheilijat kiersivät kauden aikana myös Continental Cupia. Toiseksi korkeimman sarjatason pisteille ylsi yhteensä kuusi suomalaisurheilijaa. Jarkko Määttä keräsi suomalaisista eniten pisteitä. Pisteitä kertyi yhteensä 64 ja ne tulivat Lahden osakilpailuista. Määttä sijoittui Lahdessa sijoille 11 ja kuusi.

Kovatasoisen Continental Cupin pisteille ylsivät myös Niko Kytösaho, Arttu Pohjola, Eetu Nousiainen, Andreas Alamommo ja Mico Ahonen. 

Tulokset

Neljä suomalaisnaista starttasi kuluneella kaudella maailmancupin parissa. Pisteille suomalaisista ylsivät Julia Kykkänen ja Susanna Forsström. Kykkäselle pisteitä kertyi 14, Forsströmille kolme. Suomen joukkue osallistui myös ensimmäistä kertaa maailmancupissa joukkuekilpailuun ja oli kilpailun kahdeksas. Nations Cupissa suomalaisnaiset sijoittuivat sijalle 11. 

Continental Cupissa pisteitä keräsi kolme urheilijaa. Suomalaiset osallistuivat vain muutamiin osakilpailuihin, mutta pisteitä tarttui matkaan tehokkaasti. Forsström osallistui Notoddenin kahteen osakilpailuun, joista napsahti sijat 13 ja seitsemän. Pisteitä kertyi 56. Forsströmin tavoin Jenny Rautionaho kilpaili Notoddenissa ja keräsi 42 pistettä sijoituttuaan sijoille yhdeksän ja 18. Julia Tervahartiala kilpaili Continental Cupin kilpailuissa Renassa ja keräsi kuusi pistettä.

Maailmancup 2019/2020
41. Julia Kykkänen (14)
47. Susanna Forsström (3)
Tulokset

Continental Cup 2019/2020
26. Susanna Forsström (56)
29. Jenny Rautionaho (42)
56. Julia Tervahartiala (6)
​Tulokset

Kuva: Lisa Gode