Aallolla superonnistuminen lähellä Lillehammerissa – myös Niko Kytösaholle tasaisia hyppyjä

Aalto hyppäsi jo karsinnassa hyvän 129 metrin hypyn ja varmisti paikkansa itse kilpailuun. Ensimmäinen hyppy kantoi 135 metriä ja sijoitus oli viides toiselle kierrokselle lähdettäessä. Toinen hyppy, 119 metrinen, floppasi Aallon sanojen mukaan täydellisesti.

”Ensimmäinen oli hyvää tekemistä. Toinen sitten oli ihan floppi, painopiste siirtyi ponnistuksessa eteen, eikä tuottanut yhtään voimaa. Iso pettymys”, totesi Aalto. 

Myös päävalmentaja Lauri Hakola harmitteli Aallon epäonnistumista, mutta kehui potentiaalista suorituskykyä.

”Antilla oli hyvät saumat taistella huippusijoituksesta, mutta tänään ei onnistunut siinä. Asento vähän laski ennen ponnistusta, sääri eteen pylly alas ja sieltä ei voinut muuta kuin heittäytyä eteen. Mutta hyvä merkki se, että parhaimmilla hypyillä suorituskykyä näyttää riittävän taistella hyvistä sijoituksista”, totesi Hakola.

Niko Kytösahon hyppyvire löytyi myös Lillehammerissa ja Kytösaho esittikin suhteessa kauden maailmancupiin hyviä hyppyjään. Karsinnassa Kytösaho oli 28:s ja kilpailussa 32:s jääden niukasti ulos toiselta kierrokselta.

”Oli selkeä steppi eteenpäin Oslosta, siihen pitää tyytyväinen olla. Neljästä hypystä kolme oli jo sinne päin, mitä perushypyt olleet kotona. Vähän jäi kuitenkin harmittamaan, että noin lähelle jäi toisen kierroksen paikka…ei ollut ihan normi linkaisu tuo hyppy, vähän tuli heittäytymällä keulalta ulos”, mietti Kytösaho.

Kilpailun voittoon hyppäsi Puolan Kamil Stoch. Toiseksi sijoittui Slovenian Ziga Jelar ennen maamiestään Timi Zajcia.

Tulokset

Julia Kykkänen hyppäsi illan naisten kilpailussa sijalle 32. Karsinnassa hieman parempia otteita esittänyt Kykkänen laskeutui kilpailussa 72 metriin.

Tulokset

Aallon, Kytösahon ja Hakolan kommentteja SoundCloudissa

KUVA: Lisa Gode