Yhdistetyssä vahva suomalaispanos – Herola parhaana kuudes

© Jesse Väänänen

Yhdistetyssä kilpailtiin MM-kisojen toinen henkilökohtainen kilpailu torstaina. Suomalaisittain joukkueen kokonaispanos oli kauden parhainta, kun kaikki neljä miestä mahtui kolmenkymmenen parhaan joukkoon. Ilkka Herola oli parhaana suomalaisena kuudes.

Mäkiosuudella HS137-mäen parhaimpia hyppyjään hyppäsivät Perttu Reponen (20.) ja Otto Niittykoski (26.). Herola ei onnistunut koekierroksen tavoin ja lähti ladulle juuri Reposen edestä sijalta 19. Aikaero johtavaan Itävallan Johannes Lamparteriin oli 2 minuuttia ja 45 sekuntia. Eero Hirvonen lähti ladulle sijalta 30.

Herola urakoi tuttuun tapaan ladulla ja nousi kuudennelle sijalle ollen hiihto-osuuden nopein mies. Herola antoi arvoa hopeamitalin lisäksi myös kuudennelle sijalle.

”Arvokisojen 6. sija, olihan tämä nyt hieno päivä! Ei tästä jää negatiivista sanottavaa. Vähän semmoinen fiilis, ettei minun optimaalinenkaan mäessä olisi riittänyt mitalisijaan”, mietti tyytyväinen Herola.

Hirvonen nousi sijalle 18. ja oli jo joukkuekisaa tyytyväisempi hiihtovauhtiinsa.

”Hyppy oli ok, on se vaikeeta kisatilanteeseen sitä parasta kaivaa. Oli parempaa hiihtämistä (kuin joukkuekisa). Ei tullut kuitenkaan ihan loppuun asti”, sanoi Eero Hirvonen.

Perttu Reponen ylsi erinomaiseen suoritukseen, ollen 20:s ja Otto Niittykoski täydensi erinomaisen päivän sijalla 30.