Yhdistetyn toinen kilpailupäivä takana Ruka Nordicissa – Eero Hirvoselta vahva nousu hiihto-osuudella

Kuva: Jesse Väänänen

Yhdistetyn maailmancupin jatkui tänään Rukalla. Eero Hirvonen oli päivän parhaana suomalaisena 19., häviten kilpailun voittaneelle Jarl Magnus Riiberille neljä minuuttia (+4:00,5). Hirvonen oli mäkiosuuden jälkeen sijalla 34, mutta nosti päivän nopeimpana hiihtäjänä asemiaan 15 sijaa. Ilkka Herola oli kilpailun 23., Wille Karhumaa 34., Arttu Mäkiaho 35., Rasmus Ähtävä 44. ja Herman Happonen 47.

Eero Hirvonen joutui huonon mäkiosuuden vuoksi takamatkalle, mutta teki hienon nousun hiihto-osuudella.

– Kiva että hiihto kulkee – se oli hyvää. Nopein hiihtoaika lämmittää mieltä, kun niitä ei nyt viime talvenakaan tainnut tulla yhtään. Kiva saada sellainen plakkariin. Epätoivoistahan tuo hiihto on, kun lyödään veiviajat tommosen hypyn jälkeen, niin ne erot on täällä niin isoja. Sä et tavallaan hiihdä mitään vastaan kilpaa, kun maalissa lyödään sellainen sekuntimäärä päälle siihen maaliintuloaikaan, ettet oikein edes tiedä millä sijalla tuut olemaan. Mutta se nyt tämmösillä hypyillä menee näin, summasi Hirvonen.

Ilkka Herola oli mäkiosuuden jälkeen sijalla 26 ja nosti asemiaan kolme sijaa hiihtoladulla.

– Oli tosi vaikea päivä tänään ladulla jostakin syystä. En tiedä mikä oli ongelma, mutta ei saanut tänään oikein mitään irti. Ei kovin lupaava fiilis kaikenkaikkiaan, mutta toivotaan, että tästä selviäisi ihan vaan palautumisella. Katotaan mihin suuntaan menee, kertoi Ilkka Herola päivästään.

Wille Karhumaa oli tyytyväinen hiihto-osuuteensa.

– Oli oikein hyvä hiihtoladulla. Taktisesti parempi kuin eilen ja voimanjako onnistui hyvin. Hyppy oli sitten huonoin täällä, mutta jos nyt otetaan kuus-seitsämän hyppyä ja yksi niistä menee vähän huonommin, niin ei se huonosti oo mennyt sekään. Lähdetään hakemaan vaikka eilisen hyppyä ja tämän päivän hiihtoa, niin lopputulos voi olla aika kiva, summasi Wille Karhumaa.

Jesse Pääkkönen ja Otto Niittykoski eivät startanneet hiihto-osuudelle.

Kilpailun tulokset